360 fokos videó: Egy kis turbékolás Tiszavasváriban

360 fokos videó: Egy kis turbékolás Tiszavasváriban
Tiszavasvári – Tiszavasváriban a Találkozások házában jártunk, ahol galamb- és díszbaromfi kiállításra várták az érdeklődőket.

– Megpróbáltunk változatos magyar fajtákat elhozni – mondta el Kovács Miklós, a Hajdúnánási Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke. – Például magyar óriást, debreceni pergőt, szolnoki bagdettát és ceglédi keringőt is bemutatunk, de más országok fajtái, többek között román kopasznyakú galamb is megtekinthető.

A kiállításon méretben, színben és tollazatban is különleges díszgalambok, és pár baromfi is helyet kapott. A madarakat kicsit sem zavarták a közelükbe merészkedő kíváncsiskodók, sőt: kérésünkre meg is simogathattunk egy szibériai keringőt és egy angol modenát.

Kovács Miklós azt is elmondta, hogy aki a postagalambokra asszociál, az tévúton jár – a kiállított szárnyasok egy teljesen más kategóriába tartoznak. A díszgalambokat nem röptetik, csak kedvtelésből tartják őket.

– Többen haszonállatként is tekintenek rájuk – tette hozzá az egyesület elnöke. – Aki szereti a hasát, a nagytestű galambok húsából levest és sülteket készíthet.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!
hirdetés