360 fokos videó: Így néz ki egy jégpálya borotválás!

Kollégánk, Ungi Lajos a gép tetejére is felmerészkedett
Kollégánk, Ungi Lajos a gép tetejére is felmerészkedett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – November 12-én újra megnyitotta kapuit a Nyíregyházi Városi Jégpálya.

Az első napon elvittük a jégre 360 fokos kameránkat.

– Az iskolások szervezett formában jöhetnek hozzánk, délutánonként a Nyíregyházi Sólymok edzenek, és a többi látogatót is várjuk közönségkorcsolyázásra – érzékeltette a jégpálya látogatóinak sokszínűségét Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum programigazgatója.

Érkezésünkkor a korcsolyázni tanuló gyerekeké volt a pálya, azonban a szükséges és látványos karbantartás pár percre elfoglalta a jeget.

– A gép neve rolba – mutatta be nekünk az eszközt Hajnal Gusztáv. – Az a feladata, hogy a jeget megtisztítsa, illetve egy új felületet képezzen. Egy hatalmas pengével leborotválja a pályát, majd összeszedi a jégkását, a végén pedig meleg vízzel locsolja le a felületet. A víz nagyon ­gyorsan megfagy, hiszen a jégpálya mínusz tizenegy ­fokos. A karbantartás után pár perccel a csúszkálni vágyók újra birtokba vehetik a pályát.

A jégkarbantartó gépen minden manuálisan működik: vezetőjének kell szabályoznia a víz adagolását, a gép sebességét és fordulatszámát, illetve azt is, mennyi jeget kaparjon le a felszínről.

Mindenkinek, aki a jeget szereti

– Várunk mindenkit sok szeretettel, és biztatunk, hogy próbálják ki ezt a nagyon érdekes és látványos sportot – tette hozzá a Nyíregyházi Sportcentrum programigazgatója. – Jöjjenek hozzánk gyakran korcsolyázni mindazok, akik szeretik a jeget és a hideget!

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!
hirdetés