360 fokos videó: Kicsi vonatok és nagy csodák

360 fokos videó: Kicsi vonatok és nagy csodák
© Fotó: Nánási Anita
Nyíregyháza – Január 5-6-án újra modellvasút-kiállítás várta a kicsiket és a nagyokat a nyíregyházi Vasutas Művelődési Házban. A terepasztalokat a Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület tagjai állították fel.


Autósmozi, lovarda, óriáskerék, háborús övezet és tóparton évődő szerelmesek – mindezek mellett elhaladtak a kis vonatok a hétvégi tárlat alkalmával. A vasútmodellek már önmagukban is gyermeki mosolyt csalnak a látogatók arcára, ahogy végigzakatolnak az apró síneken, a modulok megalkotói azonban hihetetlen aprólékossággal rendezték be a vasútvonal környezetét is. A szemfülesek észrevehették, ahogy a zöld műfüvön fejét mozgatva legel az egycentis játéktehén, vagy a hasonló méretű, megbokrosodott lovat próbálja csitítani műanyag gazdája.

– Huszonhárom méternyi modult hoztunk el, digitális rendszerben – mondta el Krajcsír József, a kiállítást berendező Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület elnöke. – Ez abban különbözik az analóg rendszertől, hogy itt a mozdonyokat külön lehet vezérelni, a gőzösök füstölnek is, és olyan hangdekóderekkel vannak ellátva, melyek segítségével képesek utánozni “igazi” társaikat. Külön lehet vezérelni a világítást, a sípot, a dudát.

Krajcsír József hozzátette: a tervek szerint pár hónap múlva, gyereknap környékén visszatérnek Nyíregyházára a modellvasutak.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!
hirdetés