360 fokos videó: „Legfontosabb az alázat és a kitartás”

Gyáni István
Gyáni István - © Fotó: Hírek 360
Debrecen – Ha szétnézünk közvetlen környezetünkben, sok tehetséggel találkozunk, akik amolyan tipikus szomszéd srác kaliberű emberek. Ilyen nekem Gyányi István, akit évekkel ezelőtt hallottam először énekelni, azóta pedig már többször is. Vele beszélgettünk arról, merre tart most a zenei pályája.

Tavaly jelent meg első saját dala, az Éndalom, mely bevallása szerint ismerkedés volt a szakmával, a visszajelzések pedig az igazolták, jó úton jár. Jelenleg Budapestre jár egyetemre és énektanárhoz, hétvégente a fellépései vannak immár országszerte, közben pedig készül a második saját dala – szóval zsúfoltak a mindennapjai.

– Péntek, szombat, vasárnap az éneklésé, hétfőtől csütörtökig pedig csak az egyetemen vagyok, de ha este hazaérek, mindig bennem van az, hogy egy-egy műsorhoz milyen dalok kellenének, vagy meghallgatok egy-két újat. Fáradt sohasem vagyok ettől, annyira szeretem csinálni, hogy nem érzem közben, de ha van egy hét, amikor se egyetem, se fellépése, akkor nagyon nehéz rám számítani bármiben is – kezdjük a beszélgetést Pistivel.

A Fiatal Énekesek Klubjával (FÉK) rengeteget van úton Pisti, kezdetben főként Hajdú-Bihar megyében léptek fel a műsorukkal, rengeteg kisebb településen megfordultak, de ma már az ország különböző pontjain is színpadra állnak. Közös produkciókkal, ünnepekhez kötődő tematikus műsorokkal és Pisti szóló éneklésével szórakoztatják a közönséget.

– Nagyon jól eltaláljuk, hogy milyen dalokat kell vinni az adott közönségnek. Mindig próbálunk már egy-két héttel hamarabb rákészülni a fellépésekre, ha fesztivál van, akkor próbálunk bulis dalokat összeválogatni, ha egy anyák napja vagy valamilyen ünnep, akkor ahhoz passzoló dalokat. A többiekkel azért szeretek fellépni, mert akkor sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, nem egyedül vagyok a színpadon, van kire ránézni. Mikor egyedül vagyok, akkor úgy érzem, hogy magamra vagyok hagyva, akkor ott csak az van, amit én csinálok, nincs egy biztos pont. Viszont ilyenkor több oldalamat meg tudom mutatni, csak azokat a dalokat, csak abban a hangnemben adom elő, ami nekem a legjobban fekszik, amelyeket a legjobban szeretem. Ott sokkal inkább én vagyok, mint csapatban – vallja a fiatal énekes.

További részletek a Hírek 360 oldalán!

– Kiss Dóra –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!
hirdetés