360 fokos videó: Mamutbébivel és kardfogakkal jött a jégkorszak Nyíregyházára

360 fokos videó: Mamutbébivel és kardfogakkal jött a jégkorszak Nyíregyházára
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyházi Jósa András Múzeumba érkezett a Jégkorszak című vándorkiállítás. A Magyar Természettudományi Múzeum tárlata már tíz éve járja az országot.


– Nagy igény mutatkozott egy természettudományos kiállításra – mondta el Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója. – Százötven éve, amióta csak létezik, nem volt példa ilyen volumenű tárlatra intézményünk falai között. A gyerekeknek múzeumpedagógiai programokat szervezünk, a felnőtteknek pedig andragógia előadásokat három neves előadóval.

A kiállításon kardfogú tigris, mamutbébi és más fajok élethű másai, valamint különböző állatok – például barlangi medve, észak-amerikai kardfogú, sztyeppei bölény és ősoroszlán – maradványai is helyet kaptak. Mindezeket olyan tablók egészítik ki, melyek segítségével jobban megismerhető a jégkorszak, bár ez a kifejezés nem egészen helytálló.

– Szerencsésebb inkább eljegesedési időszakokról beszélni – mondta el a helyszínen a kiállítás megnyitójára érkezett Dr. Fűköh Levente egyetemi magántanár. – Azért ezt a címet kapta a tárlat, mert a pleisztocén kor jégkorszakként él a köztudatban, illetve a gyerekek felé is van egy üzenete, akik körében nagyon népszerű az azonos című rajzfilm. Ez a kiállítás azért jó, mert az emberek már meglévő információt rendszerezi, helyreteszi, valamint elmagyarázza, hogy mi az oka a klímaváltozásnak és hogyan hat az élővilágra.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

NA
hirdetés