360 fokos videó: MezoZOOikum – őslények világa Miskolcon

Akt.:
Nem mindennapi állatkertet rendeztek be a miskolci múzeumban
Nem mindennapi állatkertet rendeztek be a miskolci múzeumban - © Fotók: Kozma István
Miskolc – Érdekes és izgalmas interaktív kiállításon mutatja be a dinoszauruszok korát a miskolci Herman Ottó Múzeum.

A Hírek 360 csapata is ott járt, hogy videóval és képriportban számolhassanak be a tárlatról. Kísérőjük Watah Veronika, a Herman Ottó Múzeum Földtörténeti- és Természetrajzi Tárának tárvezetője volt.

Mutatják a múltat

Szombaton nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületében a Herman Ottó Múzeum legújabb, és egyben leglátványosabb állandó kiállítása, amely a dinoszauruszok korát szó szerint kézzelfogható módon mutatja be. Nem mindennapi állatkertet rendeztek be a miskolci múzeumban.

Dzsip a bejáratnál

Most egy autó áll a múzeum épülete előtt, és népszerűsíti a legújabb kiállítást: egy dzsipről van szó, ami a Jurassic Park című nagy sikerű film terepjárójának tökéletes másolata.

– Valójában már évekkel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy az alkalmanként konferencia- vagy vetítőteremként szolgáló, illetve időszakos kiállításoknak otthont adó tereket is belakjuk. Azért esett a választásunk a dinoszauruszok korára, mert tapasztalataink szerint a földtörténetből ez az az időszak, ami a legtöbb embert érdekli – mesélte csillogó szemekkel alkalmi idegenvezetőnk, Watah Veronika, a Herman Ottó Múzeum Földtörténeti- és Természetrajzi Tárának tárvezetője.


Watah Veronika | Fotó: Kozma István

– Az egyik, már meglévő állandó kiállításunk, az Őserdei ösvényeken nagyon sok pozitív visszhangot kapott. Szeretik a látogatók, hogy interaktív, és szakított már egy kicsit a hagyományos múzeumi bemutatással. Több dologhoz hozzá lehet nyúlni, ki lehet próbálni, és ezáltal játékos formában adja át a tudást. Ehhez hasonló, nagyszabású kiállítást szerettünk volna építeni, de még interaktívabb formában. A MezoZooikumnál arra törekedtünk, hogy tudományosan hiteles tudást jelenítsünk meg, de mindezt szórakoztató formában.

ÉM-NK


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


A dinókiállítás megnyitóján (balról) Szolyák Péter megbízott múzeumigazgató, Müller Péter Sziámi polgármesteri főtanácsadó, Nagy Réka polgármesteri megbízott és dr. Kiss János alpolgármester
Miskolc - Évmilliókat utazhatunk vissza a Föld történetében a Herman Ottó Múzeum új állandó kiállításán. Dinók Földjén – MezoZOOikum. Ezt a címet viseli a régóta várt játékos-kalandos, családbarát kiállítás a Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületének északi szárnyában, amelyet pénteken nyitottak me...

Saltriovenator zanellai
Róma - Hatalmas húsevő, négy ujjú dinoszaurusz maradványait tárták fel az olasz Alpokban paleontológusok, akik a mintegy 200 millió éve, a kora jurakorban élt ragadozó dinoszaurusznak a Saltriovenator zanellai nevet adták. Ez az első jura időszaki dinoszaurusz, amelyet Olaszországban talá...
hirdetés