360 fokos videó: Ülj be velünk egy önvezető Tesla autóba!

Akt.:
360 fokos videó: Ülj be velünk egy önvezető Tesla autóba!
Nyíregyháza – Egy kilenc autóból álló konvoj indult el Nyíregyházáról Zsámbékra november 18-án. Ennyiből azt gondolnánk, nincs ebben semmi különös. Pedig van. Az autók önjáróak voltak.

Eszeveszett tempóban haladunk afelé a jövő felé, amikor az emberi hibából adódó baleseteket, káreseményeket már csak urbánus legendaként ismerik majd. Ma még csak próbálgatják, fejlesztik és tesztelik azokat az autókat, amiknek már csak utasításokra és némi felügyeletre van szükségük ahhoz, hogy A-ból B pontba eljussanak. De tudjuk, hogy így indult minden nagy áttörés és felfedezés, amik ma már a mindennapok természetes velejárói.

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Nyíregyházáról egy rekordkísérlet indult, amely során közel 300 kilométer megtétele volt a cél. Kilenc önvezető Tesla autó sorakozott fel az indulás előtt. Már maga a látvány igen szemet gyönyörködtető volt, hiszen a világ legbiztonságosabb autójánál a formatervezés sem sokad rangú tényező.

De miért éppen Nyíregyházáról?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyű MARSO Kft. egy nagykereskedelmi rendezvényen került kapcsolatba a Tesla élményvezetéssel. A két cég alapfilozófiájában párhuzam fedezhető fel, ebből is ered az együttműködés. Mindketten észlelték, hogy a fogyasztói magatartás szempontjából komoly trendváltozások következtek be. Az innovatív, a fogyasztói élményt növelő megoldások kutatására és fejlesztésére alapoznak.

„Több mint jármű, inkább fogalom” – mondta Juhász Imre, a Tesla élménycsapatának egy tagja, miközben megosztotta velünk, mit kell tudni a Tesla Model S-ről és a technológiáról. Jelenleg az autópályán való közlekedés a legideálisabb, a kameráknak és szenzoroknak szükségük van a felfestésekre ahhoz, hogy stabilan a sáv közepén maradjanak. Az ember fizikai jelenlétét feltételezi még ez a rendszer, de csak felügyelet gyanánt.

Az esemény a műszaki fejlődést és a környezettudatos életszemlélet jelentőségét demonstrálta. Néhány akciójelenettel megspékelve akár a Knight Rider sorozat remake-jét is forgathattuk volna a helyszínen.

Kiss Dóra / Tóth István / hirek360.hu

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!
hirdetés