40 éves érettségi találkozója volt a Császysoknak Kisvárdán

40 éves érettségi találkozója volt a Császysoknak Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Június 9–én délután hangos zsivaj szűrődött ki a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda főbejáratának nyitott ajtaján Kisvárdán.

A Császy László Gimnázium 1978–ban végzett, IV. A osztály 27 tanulójából húszan vettek részt a találkozón, melynek szervezői Bötykös Bertalan és Pál József voltak. Igazi öröm volt a résztvevők mostani találkozója, melyen részt vett a Hatvanban élő s a 84. évét már betöltő Harsányi Béláné, Olgi néni, az osztályfőnök. A találkozó résztvevői először osztályfőnöküket köszöntötték egy virágcsokorral. Majd a főbejárat aulájában egy csokor virággal és gyertyagyújtással, közös imával emlékeztek, elhunyt tanáraikra és osztálytársaikra.

Az iskola részéről Makláriné Almási Judit, matematika–informatikaszakos tanárnő üdvözölte a találkozó résztvevőit és mutatta be az intézményt. A résztvevők ezt követően megtartották osztályfőnöki órájukat, melyen röviden beszámoltak életüknek elmúlt négy évtized eseményeiről. A találkozó a Parisch Bull étteremben egy közösen elfogyasztott estebédet követően ért véget, azzal az elköszönéssel, hogy öt év múlva találkozunk.

– Vincze Péter –
hirdetés