40 km? Valaki értelmezze! – avagy hibás táblák Nyíregyházán?

40 km? Valaki értelmezze! – avagy hibás táblák Nyíregyházán?
Mennyi? – csenghet a fülünkbe az idevágó reklámrészlet, de most tényleg! Sejteni sejthetjük, hogy mit akar kifejezni a Nyíregyházán lefotózott közlekedési tábla, de vajon szabályos-e?

A képen látható táblát Nyíregyházán a Debreceni út és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésénél fotóztuk, amelyről kikértük egy közlekedési szakember véleményét is. Dr. Schmelczer Iván, az esettel kapcsolatban elmondta, hogy Európában egységesen – Anglia kivételével – a mértékegység nélküli táblák kilométer/órában értendőek.

A tábla ebben a formában nem szabályos, hiszen a KRESZ 14. paragrafusának első bekezdésének D pontja egyértelműen bemutatja a sebességkorlátozó táblák hivatalos formáját, amely az említett 40 km jelzésű táblát nem tartalmazza. Így aki nem tartja be a 40 km/órás sebességhatárt, az teljesen érthető, hiszen a tábla félrevezető és szabálytalan.

Szabály ide vagy oda, az említett szakaszon a kanyart nehezen lehet bevenni nagyobb sebességgel, de cikkünkkel nem kizárólag erre az esetre kívántuk felhívni a figyelmet, hanem az ehhez hasonló esetekre.

Kattintson a képre a videóért!

Abban az esetben, ha Ön is lát a miénkhez hasonló, hibás táblát, fotózza le vagy küldje el a helyét!

-M. I.-
hirdetés