400 euróért gyorsan kiderült Záhonyban a hamis útlevéről, hogy nincs is semmi baj vele

Akt.:
Illusztráció: a záhonyi határátkelő
Illusztráció: a záhonyi határátkelő
Záhony – “Kofé” és “csáj” – vagyis kávé és tea, ezek voltak a kulcsszavak, amit ha a záhonyi határőrök kimondtak, a várakozó autósok máris pengethettek. Olykor egy-két euróval is megelégedtek a korrupt határőrök, viszont havi egy-kétezer eurót is simán összeszedtek – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A lebukás ekkora összegnél borítékolható volt, sőt, még azt is tudták, hogy figyelik őket, ha másból nem, hát abból, hogy tavaly négy nagy akcióban előbb vámosokat, majd határrendészeket vitt el a rendőrség, gyakorlatilag lecserélve a határátkelő személyi állományát. De az akció után rövid ideig volt csak csend – folyt aztán minden tovább a maga korrupt medrében.

Tudták, hogy ők következnek

Lehallgatott beszélgetéseikben arról is beszéltek, hogy tudták, ők következnek, mégis azt gondolták, megúszhatják. Ha elég ügyesek, kijátszhatják a megfigyelést. Csak azt nem sejtették, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat gyakorlatilag bemikrofonozta és bekamerázta az egész határállomást.

Forrás: Népszabadság / 444.hu


Újabb záhonyi határőröket vittek el?

Záhony – A KárpátHír értesülései szerint kilenc embert vettek őrizetbe a határátkelőhelyen.

Újabb nyolc pénzügyőrt vittek el Záhonyból

Záhony – A Magyar Idők szerint a Központi Nyomozóhatóság a NAV újabb nyolc pénzügyőrét hallgatta ki vesztegetés miatt. A nyomozás adatai alapján az ukrán cigarettacsempészet állhat a háttérben. tovább »

Záhonyi ügyészségi akció – A vesztegetési ügynek már 38 gyanúsítottja van

Budapest, Záhony – Már 38 gyanúsítottja van a záhonyi vesztegetési ügynek, közülük 21 embert vettek őrizetbe. A bíróság 6 rendőr előzetes letartóztatását már elrendelte, az ügyészség szerdán dönt arról, kezdeményezi-e a további 15 rendőr előzetes letartóztatását – mondta a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában szerda reggel. tovább »

Záhonyi ügyész akció – Hivatali vesztegetés miatt 21 rendőrt őrizetbe vettek

Záhony – Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van. tovább »

Méltatlansági eljárás indult a vesztegetéssel gyanúsított záhonyi pénzügyőrök ellen

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján – pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen. tovább »

Videó: Záhonyi vámosok csuklóján kattant a bilincs

Záhony – Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség. tovább »

hirdetés