42 kortárs színházi előadás a Szigeten

Színház, tánc, opera és performansz esteket és délutánokat rendeznek a Sziget fesztivál ideje alatt. Négy helyszínen naponta hat előadás, az egy hét alatt több mint negyven nemzetközi és hazai színházi produkció is várja a Sziget látogatóit.

A szervezők missziónak tekintik, hogy a fiatalok megismerkedjenek a kortárs előadőművészettel, ezért hívták meg az egy hetes fesztiválra a kortárs előadőművészet izgalmas előadásait és előadóit. Augusztus 9-és 16-a között a pályakezdő alkotók is bemutatkozási lehetőséget kapnak a Szigeten.

Az egy hét alatt többek között fellép a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Marseille-i Nemzeti Balett, és meghallgathatja a közönség a japán Eitetsu Fu Un no Kai együttes dobkoncertjét. A Sziget vendégei megismerkedhetnek Mísiával, aki a portugál blues, a fado tolmácsolója. Az olasz Circo Arcipelago Teatro idén egy kubai akrobatákkal készített vadonatúj előadással érkezik Magyarországra. Két szingapúri társulat is fellép a Szigeten, és igazi multikulturális élménynek ígérkezik a török Ziya Azazi dervisek táncát és kortárs mozgáselemeket ötvöző szólótánca. Japánból két előadás is érkezik.

A külföldi produkciók mellett a magyarok közül a Sziget fellépői között lesz Frenák Pál, a TÁP Színház, a Szegedi Kortárs Balett, és láthatja a közönség Bozsik Yvette legújabb táncbemuatóját is. A Baltazár Színház és a Szív Kamara Művészeti iskola estjére is várják a szervezők az érdeklődőket.

Az idei Sziget egyik színházi kuriózumának ígérkezik az Automata Színház előadása.

A spanyolok produkciójukkal megidézik dédapáink társadalmát, régimódi vásári bódék segítségével.
hirdetés