43+1 alkotás a „Kisvárdai Ludwig Bakák”–ról Kisvárdán

Szeifried Zoltán a „Kisvárdai Ludwig bakák grafikái sorozat készítése közben
Szeifried Zoltán a „Kisvárdai Ludwig bakák grafikái sorozat készítése közben
Kisvárda – A Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete és a Kisvárdai Történelmi Mozaik szervezésében, a Várszínház és Művészetek Háza kiállító tereiben, május 31–én délután négy órakor nyitják meg Szeifried Zoltán festő–grafikus 43+1 képeiből „Kisvárdai Ludwig bakák”című tárlatát.

Harci életképek

–Kisvárdán 2014–ben bemutatásra került az „I világháború testközelben avagy a háborúk természetrajza” alcímmel egy, a globális háborút bemutató, harci életképekkel megjelenített grafikai sorozatom – mondta érdeklődésünkre az alkotóművész. Most egy helyi, a „Kisvárdai Ludwig bakákat” nevesítő rajzaimat tárom a városlakók elé, a teljesség lehetősége nélkül. A tárlaton látható rajzok hiteles fotók alapján ábrázolnak 43+1 kisvárdai hőst.

Megnyitó szerdán délután

A megnyitón szerda délután négy órakor kiállítás megnyitón köszöntőt mond, Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere. A rajzokhoz dokumentációkat szolgáltató Néző István könyvtáros, helytörténész nyitja mega tárlatot.
A megnyitón közreműködik a városi férfi Dalárda, Faragó Sándor karnagy vezényletével.

A tárlat június 15–ig. látogatható a Művészetek Házában, majd a Városi– Járásbíróság épületében folytatódik a bemutató.

Hősök arcképcsarnoka

–A Kisvárdai Történelmi Mozaik keretében bemutatott portrékkal emléket kívántam állítani, a kisvárdai Ludwig bakáknak, önfeláldozó hősöknek, bemutatva személyeiket a város lakóinak. Azzal a szándékkal, hogy az utókor méltóképpen emlékezzen rájuk, megbecsüléssel övezve őket, akik a Hazáért éltek, haltak. 2018–ban, a százéves évforduló zárásaként, a „Kisvárdai I. világháborús hősök arcképcsarnoka” címmel, egy emlékező portrésorozat grafikai tárlatára kerül sor a városban – mondta zárszóként Szeifried Zoltán festő–grafikus művész.

– Vincze Péter –
hirdetés