467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy nyíregyházi orvost

467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy nyíregyházi orvost
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság 467 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte dr. P. E. vádlottat, valamint 4 évre eltiltotta a sportorvosi foglalkozás gyakorlásától.


A doktornő sportorvosként tevékenykedett Nyíregyházán úgy, hogy nem volt az országos sportegészségügyi hálózat egészségügyi dolgozója, sem az Országos Sportegészségügyi Intézettel (OSEI) nem állt munkavégzésre irányuló jogviszonyban. Így sportorvosi engedélyek kiadására nem volt jogosult. Ennek ellenére egy sorszámozás nélküli bélyegzőt készíttetett, és ezzel, valamint saját orvosi bélyegzőjével pecsételte le az általa megvizsgált sportolók játékengedélyeit.

A vádlott 2008. augusztusától 2010. augusztusáig összesen 467 sportoló sportorvosi engedélyébe jegyezte be jogosultság nélkül az „alkalmas”, illetve „versenyezhet” minősítést. A sportolók egy része vizsgálaton nem is vett részt. Ezáltal a doktornő valótlan tartalmú és hamis közokiratot bocsátott ki, tudva arról, hogy azokat a folyamatban lévő bajnokságokban a játékosok, illetve edzőik fel fogják használni.
Az elsőfokú bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

– Koncz Veronika, sajtótitkár –
hirdetés