500 új munkahely Kisvárdán!

500 új munkahely Kisvárdán!
Kisvárda – A beruházáshoz a kormány 3,56 milliárd forint támogatást ad – jelentette be Budapesten Szijjártó Péter.

Jelenleg Magyarországon minden harmadik csirkét a Master Good cégcsoport keltet, neveltet és dolgoz fel.
Egy most induló beruházásnak köszönhetően ez az arány két év múlva meg fogja közelíteni az 50 százalékot, a csaknem 130 millió csirkéből 60 milliót fog feldolgozni a vállalkozás.

A kisvárdai központtal működő cégcsoport ismét egy nagy beruházás előtt áll. Az export aránya 55 százalék fölötti, a termelés 30–35 százalékos növekedésével ez el fogja érni a 70 százalékot – mondta Bárány László, a Master Good ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

Újabb beruházás

A 8,9 milliárd forintos fejlesztéssel a cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítik, mely nemcsak hogy növeli a vállalat exportkapacitását, hanem 500 új munkahelyet is létrehoz Kisvárdán.

A beruházáshoz a kormány 3,56 milliárd forint támogatást ad – jelentette be Budapesten Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a külkereskedelem növekedési dinamikájának fenntartásához egyre több olyan magyar vállalatra van szükség, amelyek exportpiacra tudnak lépni. Az elmúlt másfél évben tíz nagy magyar vállalattal kötöttek megállapodást új beruházás indításáról, összesen 90 milliárd forint értékben. Ehhez 24 milliárd forint egyedi kormánydöntésen alapuló támogatást adtak, amellyel csaknem 2500 új munkahely jön létre. Kiemelte azt is, hogy a Master Good tavaly 2,2 milliárd forint adót és járulékot fizetett be a költségvetésbe, amiben az általános forgalmi adó nincs benne. – A fejlesztés eredményeképpen létrejövő többletkapacitás a cégcsoport adóteljesítményét 4 milliárd forint fölé emeli két éven belül – hangsúlyozta.

Folyamatos fejlődés

A Master Good cégcsoport mostani fejlesztése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatával került be a kormány által kiemelten támogatott beruházások közé. Dr. Seszták Miklós kérdésünkre elmondta, hogy mind kisvárdai magánemberként, mind miniszterként mindig is büszke volt arra, hogy az ország kis szegletében dolgozó, innen indult, itt munkahelyeket teremtő céget nemcsak megyénkben és országszerte, hanem nemzetközileg is ismerik, s elismerik. A kisvárdai Master Good már a világcégek között említendő.

A városunk számára nagy jelentőségű bejelentésen ott volt Leleszi Tibor polgármester is. – A Master Good évek óta folyamatosan fejlődik, kapacitást bővít és újít, miközben több kisvárdai embernek biztosít munkalehetőséget. A cég ráadásul társadalmi szerepvállalásával is elkötelezett, hiszen évek óta több helyi sportrendezvényt, szervezetet anyagilag is támogat, továbbá hozzájárul a város vagyoni értékeinek megújításához, növekedéséhez is – mondta Kisvárda polgármestere.

– A Master Good csak tavaly 25 milliárd forintot költött el magyar termelőknél, hazai kis- és középvállalkozásoknál, és ennek további növelését segíti a jelenlegi fejlesztés – mondta Bárány László, hozzátéve, hogy az 500 új dolgozóval együtt csaknem 1300 embert foglalkoztatnak majd.

– Durucz Gabi –
hirdetés