6 milliós óvadék ellenében kiengedték a képviselő jelöltet, aki a vád szerint megpróbálta elvágni az élettársa nyakát

6 milliós óvadék ellenében kiengedték a képviselő jelöltet, aki a vád szerint megpróbálta elvágni az élettársa nyakát
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Enyhébb kényszerintézkedést rendelt el a bíróság az emberölés kísérletével vádolt férfivel szemben.

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Törvényszék 2018. november 28-án – 6 millió forint óvadék ellenében – megszüntette dr. K. Gy. vádlott letartóztatását, és elrendelte bűnügyi felügyeletét, valamint nyomkövető eszköz alkalmazását, a sértettől való távoltartását.

A vádirat szerint 2015. február 25-én élettársát súlyosan bántalmazta a vádlott, melynek következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A törvényszék 2018. március 20-án megszüntette a vádlott előzetes letartóztatását, mivel képviselő-jelöltként indult az országgyűlési választáson, és az eljárás a vádlott mentelmi joga miatt nem volt folytatható vele szemben. A választások után a büntetőeljárás újra indult, és 2018. május 28-án ismét elrendelte a bíróság a vádlott letartóztatását.

A 2018. november 28-án megtartott tárgyaláson a vádlott és védője óvadék ellenében indítványozta a letartóztatás megszüntetését. A bíróság az indítványnak helyt adott. A bűnügyi felügyelet keretében a vádlott nem hagyhatja el lakóhelyének közigazgatási területét.

A törvényszék álláspontja szerint a bűnügyi felügyelet, a távoltartás és a nyomkövető eszköz egyidejű alkalmazásának elrendelésével a kényszerintézkedési célok elérhetők. Figyelembe vette a törvényszék azt a tényt is, hogy a vádlott több, mint három és fél évet töltött letartóztatásban, magasabb összegű óvadékot ajánlott fel, és már nem áll fenn a bizonyítás meghiúsításának veszélye.

A végzés nem végleges, az ügyész fellebbezést jelentett be.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –


Illusztráció
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. május 28-án ismét elrendelte dr. K. Gy. vádlott előzetes letartóztatását az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban. A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én ...
hirdetés