Helyi közélet

2010.09.01. 07:17

Mindennapi golyózápor

<p>Már nem emlékszem, hol olvastam, de igen elgondolkodtató volt: a XXI. század elején nagyobb esélyük van a világon élőknek arra, hogy eltalálja őket egy pisztoly– vagy puskagolyó, mint volt egykoron a II. világháború katonáinak. <strong>M. Magyar László jegyzete</strong></p>

Meghökkentő ez a kijelentés, azonban a világból érkező híreket hallva igazat adhatunk valóságtartalmának. A mindennapi golyózáporból nem vonhatja ki magát Magyarország, illetve Közép-Európa sem. Hadd utaljak a romagyilkosságokra, a pécsi egyetemista célzott lövéseire, az alsóörsi géppisztolysorozatra. S ott van még a hétfői pozsonyi lövöldözést is, amely nyolc áldozatot követelt.

Mindenkiben egyre nagyobb a feszültség, a stressz, az emberek nem látnak megoldást problémájukra, nem találnak kiutat, végső kétségbeesésükben marad számukra az értelmetlen lövöldözés, az esztelen pusztítás. Megdöbbentő az az adat is, amely szerint a legtöbb lövöldöző rendelkezett fegyverviselési engedéllyel – csak éppen az önkontrollját vesztette el.

Lelki, erkölcsi válság is emészti kortársainkat. Eltávolodunk egymástól, ahelyett, hogy figyelnénk a közelünkben élőkre, segítenénk a bajbajutottakon...

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában