6 tulajdonság, amelynek eleget kell tennünk, ha dolgozni, szeretnénk

6 tulajdonság, amelynek eleget kell tennünk, ha dolgozni, szeretnénk
Amikor munkát szeretnénk találni, szembesülnünk kell azzal, hogy a vállalatok igen erős feltételeket szabnak, amelyeknek meg kell felelni.

Egy álláshirdetésben a következő elvárásokkal találkozhatunk: jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, kitartás, megbízhatóság, határozottság, tapasztalat. Természetesen a megfelelő szakmai végzettség minden munkakörnél alapvető követelménynek minősül. Azonban beszéljünk részletesebben a fent említett elvárásokról: a jó kommunikációs készség elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az élet bármely területén. Különösen a szakmai életben vesszük nagyhasznát, ha olyan ágazatban helyezkedünk el, ahol emberekkel kell foglalkozni. Fontos, hogy a kommunikáció kiterjed az írásbeli kommunikációra is. Manapság a munkahelyen e-maileket is írni kell, amelyeket meg kell tudni fogalmazni. A problémamegoldó képesség aranyat ér, hiszen bármikor adódhatnak olyan szituációk, amikor meg kell oldanunk egy helyzetet. Vannak, akiknek a problémamegoldó készségük kiemelkedő, míg másoknak idő kell ahhoz, hogy felmérjék a helyzetet, és megoldják az adott helyzetet. Egyébként egy állásinterjún is felmérhetik, hogy milyen problémamegoldó készséggel rendelkezünk. Munkavégzésnél nagyon fontos a kitartás. Szinte bármikor előfordulhat, hogy a vezetőség ránk bíz extrafeladatokat, amelyeket muszáj megcsinálnunk. Először el kell végeznünk a saját munkánkat, és csak azután tudunk nekifogni a pluszfeladatnak. Akár túlóra is lehet a vége, de mindenképpen előnyös, ha kitartóak, és szívósak vagyunk. Mondani sem kell, a megbízhatóság alap dolog, aki egyszer eljátssza a bizalmat, azt nem fogják többé alkalmazni az adott vállalatnál. Minden körülmények között lelkiismeretesen, és megbízhatóan kell elvégezni a ránk bízott feladatokat, hogy ne okozzunk csalódást másoknak, de sajátmagunknak sem. A határozott fellépés mindig jól jön, legfőképpen egy állásinterjún. Akkor lehetünk teljes mértékben határozottak, ha biztosak vagyunk munkánkban. A vállalatok szeretik a határozott fellépést, de ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy ne essünk át a túloldalra. A határozottság nem összekeverhető a beképzeltséggel. A tapasztalat szinte mindennél fontosabb, még az iskolai végzettségnél is. Elméleti alapokat az iskola nyújt, de gyakorlatot csakis a munkahely adhat. A legtöbb álláshoz szükséges minimum 1-2 év korábbi munkatapasztalat. Ha ez megvan, akkor egy kicsit fellélegezhetünk. Napjainkban a vállalatoknak nem sok idejük van arra, hogy velünk foglalkozzanak, mint új munkavállalókkal. Az alapdolgokat az új kollégák megmutatják számunkra, de gyorsan helyt kell tudnunk állni, ha hosszútávon szeretnénk dolgozni. Nos, álláslehetőségeket már bárhol találhatunk, akár újsághirdetésekben, szórólapokon, boltok kirakataiban, és az interneten is.

Válasszuk a könnyebb megoldást, és keressünk otthonról munkát a www.miskolcallas.hu segítségével. A portált bármikor felkereshetjük, és nemcsak az oldalt, hanem a honlap facebook és twitter oldalát is. Iratkozzunk fel az álláskereső portál hírlevelére is, ha szeretnénk értesítéseket kapni e-mail címünkre. A mérnöki munkák hirdetései között rátalálhatunk a legjobb lehetőségre. A mérnöki szektorban a fizetések nagyon jók, nem is beszélve már a kezdő fizetésről, amely 3 hónap után emelkedni fog. A vállalatok akár azonnali kezdéssel is kereshetnek munkavállalót. Ezt feltüntetik az álláshirdetésben is. Érdemes multinacionális vállalatoknál dolgozni egyéb juttatásokért.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés