662 rendbeli csalást tárgyaltak volna Nyíregyházán, de elfogultságot jelentett be a másodfokú tanács

662 rendbeli csalást tárgyaltak volna Nyíregyházán, de elfogultságot jelentett be a másodfokú tanács
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Nyilvános ülést tűzött ki március 6-ára B. Zs. és társa ellen 662 rendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa, ám érdemi döntés nem született, mert az eljáró tanács a felkészülés során olyan objektív kizáró körülményt észlelt, amely miatt elfogultságot jelentett be az ügyben.

– Az eljárás előreláthatólag más bírói tanács előtt folytatódik majd – mondta el dr. Toma Attila. A törvényszék sajtószóvivője felidézte: tavaly elsőfokú ítéletet hozott a Nyíregyházi Járásbíróság a vádlottakkal szemben, az elsőrendűt 7 év, a másodrendűt 5 év börtönbüntetésre ítélte. Az ügyben fellebbezések miatt másodfokú eljárás van folyamatban.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint B. Zs. azt híresztelte, hogy cége nagy tisztaságú, ún. „csúcsaranyat” vásárol, melyet rövid futamidő után a befektetőktől nagy hozam fizetése mellett visszavásárolnak. A vádlottak – a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint – mintegy 1,5 milliárd forinttal károsították meg a sértetteket.

KM
hirdetés