70 fogyasztó maradt áram nélkül Vaján a baleset miatt – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött kedden este Vaján, a Láhner utcában. A balesetben ketten sérültek meg. Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört, a vezetékek leszakadtak. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. A villamos hálózat helyreállításáig hetven fogyasztó maradt átmenetileg áramszolgáltatás nélkül.

Teljes terjedelmében égett egy hetvenöt négyzetméteres istálló és a padlásterében lévő 360 darab kisméretű szalmabála kedden éjszaka Gávavencsellőn, a Tisza utcában. A tulajdonosnak sikerült kihoznia az épületből két lovat és egy darab PB gázpalackot. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy hintót, kerékpárokat és kerti gépeket mentettek ki a melléképületből és több vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy ruhaszárító gép szerdán hajnalban Csegöldön, a Kossuth Lajos utcában, egy családi házzal egybeépített melléképületben. A tüzet az ott lakóknak sikerült megfékezniük. A csengeri önkormányzati tűzoltók a füsttel telítődött épületrészt nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés