700 ezer forint értékű kábelt loptak – előzetesbe kerültek Miskolcon

Akt.:
700 ezer forint értékű kábelt loptak – előzetesbe kerültek Miskolcon
700 ezer forint értékű kábelt loptak – előzetesbe kerültek Miskolcon - © Fotó: police.hu
Miskolc – Lopás bűntette miatt indult büntetőeljárásban csütörtökön a Miskolci Járásbíróság letartóztatott öt gyanúsítottat.

Ahogy beszámoltunk már róla, a gyanú szerint az öt férfi Miskolcon, a Lévay József utcában az aknafedlapot felemelve lemászott a szervizaknába, majd onnan két, 120 méter hosszú vasúti távközlő kábelt fogók és fűrészek segítségével levágtak. Egy gyermekeivel sétáló szabadnapos rendőr szúrta ki őket, és értesítette a kollégáit. Az ólomból és rézből készült kábel értéke 700.000.- forint.

N4284779

Mivel a gyanúsítottak lakóhelye Miskolctól távol van, és a rendelkezésre álló adatok szerint személyi körülményeik könnyen felszámolhatók, kötődésük Miskolchoz nincs, ezért a bíróság álláspontja szerint az eljárási cselekményeken jelenlétük csak letartóztatással biztosítható. A gyanúsítottak büntetett előéletűek, az elmúlt években elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt megállapítható, hogy a korábbi szankciók a legcsekélyebb visszatartó hatást sem gyakorolták rájuk.

N4284782

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

ÉM


A föld alól bújtak ki a tolvajok
Miskolc - Kisgyermekével sétált a rendőr, amikor észrevette a tolvajokat. A Miskolci Rendőrkapitányság Lopási Alosztály osztályvezető-helyettese Miskolcon, a Lévai József utcában, szabadidejében sétált kisgyermekével december 10-én 13 óra körül, amikor a föld alól férfiak bújtak elő kezükben levá...
hirdetés