790 sofőrt ellenőriztek Baktalórántházán, de egy sem volt ittas!

790 sofőrt ellenőriztek Baktalórántházán, de egy sem volt ittas!
© Fotó: police.hu
Baktalórántháza – Összesen 790 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, de egyik sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

„Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek 2017. november 15-én Baktalórántházán és a 41-es számú főúton a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bevonásával a Baktalórántházi Rendőrőrs munkatársai. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. Ha a sofőr nem fogyasztott szeszesitalt, úgy azonnal tovább haladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőt félreállítják, és eljárást kezdeményeznek vele szemben. A rendőrök összesen 790 járművezetőt ellenőriztek, de egyik sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. Az egyenruhások kisebb súlyú szabálysértés elkövetése miatt két esetben figyelmeztetést alkalmaztak, egy sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A balesetek számának csökkentése érdekében a közlekedők a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés