8 alapvető tanács, amivel megvédheti a gyermeke életét

Akt.:
8 alapvető tanács, amivel megvédheti a gyermeke életét
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Minden szülő szeretné biztonságban tudni a gyermekét, néhány szabály betartásával viszont ez könnyebben megy.

Ne adja ki a gyereke nevét

Soha ne írja rá a gyereke nevét a személyes tárgyaira, különben a rossz szándékú idegenek könnyen tudják manipulálni. Ha tart attól, hogy a gyerek elveszti a tárgyait, esetleg azokat ellopják tőle, egy cetlire írja rá az ön telefonszámát, amin elérhetik.

Futás az autó irányával ellentétesen

Megtanítjuk a gyerekünknek, hogy ne szálljon be idegen emberek autójában, de van még egy szabály, amit ismerniük kell. Ha egy idegen mégis ezzel próbálkozna, a fiatal fusson az autó menetirányával ellentétes irányba, így több ideje lesz segítséget kérni.

Jelszó

3
Arra az esetre hasznos, ha valaki azzal próbálkozna a gyereknél, hogy ismeri a szülőket és őt küldték érte, de közben nem így történt. A gyerek ekkor megkérdezi az otthon előzetesen megbeszélt jelszót, így biztos nem történhet meg az, hogy egy idegennel távozik.

Követőalkalmazás telepítése

A GPS-nek köszönhetően a szülő bármikor tudja, merre jár a gyermeke, feltéve, ha telepíti az alkalmazást a mobilra.

Kiabálni

5
A gyereknek el kell magyarázni, hogy ha egy rossz szándékú idegen magával akarja vinni, akkor mindent meg kell tennie, hogy ezt megakadályozza. Nem számít, hogy bele kell rúgjon, vagy éppen meg kell karmolja, mindezek mellett pedig kiabálja hangosan, hogy nem ismerem őt, magával akar vinni.

A beszélgetés megszüntetése és a távolság betartása

A gyerekének tudnia kell, hogy nem köteles idegenekkel beszélgetnie, ezért ha a társalgás 5-7 másodpercnél tovább tart, azt szüntesse meg és ügyeljen arra, hogy elegendő távolság legyen közte és az idegen között.

Liftezés idegenekkel

A legjobb, ha megtanítjuk a gyereknek, hogy idegenekkel soha ne szálljon be egy liftbe. Ha mégis ilyen helyzetbe kerülne, mondja azt, hogy vissza kell mennie valamiért, vagy közölje, hogy csak a szüleivel, vagy a szomszédaival használhatja a liftet.

Ne tudja senki, hogy egyedül van otthon

Ha a gyerek egyedül van otthon és valaki rossz szándékkal csenget be, a gyereknek tudnia kell, hogy nem szabad ajtót nyitnia. Ha az ajtóban álló ember mégis erősködik, akkor hívja fel a szüleit, vagy a szomszédjait.

(Brightside)


15 fotó amely megmutatja, mi történik, ha magára hagyják a gyereket a kedvenccel

Elég csak néhány percre egyedül hagyni a gyereket a kutyával vagy a macskával és máris egy kisebb katasztrófa történik.
hirdetés