8 dolog, amit a szemei elárulnak az egészségéről

8 dolog, amit a szemei elárulnak az egészségéről
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A mondás szerint a szem a lélek tükre, viszont nem csak mentális állapotunkról árulkodik, hanem a szervezetet érintő betegségekről is.

Árpa a szemen

1
Ha valaha volt már árpa a szemén, akkor tudja, milyen kellemetlen tünetekkel jár. A betegség jobb esetben néhány napon belül elmúlik, ha viszont nem, akkor komoly probléma állhat a háttérben. Ha a betegség folyamatosan kiújul, és többnyire ugyanazon a helyen, akkor akár verejtékmirigy rák is lehet az oka.

Ritkuló szemöldök

2
A szemöldök hullásának számtalan oka lehet, többek között a stressz, vagy valamilyen tápanyag hiánya. Viszont ha a szőrzet erőteljesen, és folyamatosan ritkul, akkor a pajzsmirigy működésének zavara okozhatja.

Égő szem

3
A számítógép előtt töltött órák okozhatják a szem égését, vagy éppen a homályos látást. Amennyiben a szeme folyamatosan ég, vagy éppen szárad, keressen fel egy szakembert.

Vakfoltok

4
Mindig ijesztő, amikor vakfolt kerül a látótérbe. Legtöbbször migrén jelentkezésekor fordul elő, hogy a látótér egy részén homályos foltok, apró vonalak jelennek meg, viszont ha ez rendszeres, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Kidülledő szemek

5
Olykor úgy érezzük, hogy a szemünket túlságosan nehéz lecsukni, viszont amikor megdözsöljük kicsit, ez rendszerint elmúlik. De ha ez rendszeresen jelentkezik, akkor viszont a pajzsmirigy túlműködését is jelezheti.

Sárga szemek

6
Minden nap találkozunk a tükörképünkkel, ezért lehetetlen nem észrevenni, ha besárgul a szem. A sárgaság oka a máj, az epehólyag, vagy az epevezeték betegségét jelzi, ezért semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Felhős látás

7
A cukorbetegeknek különleges figyelmet kell fordítaniuk a szemeikre. Az ideghártya-betegség tünetei közé tartozik a zavaros, felhős látás, amely leginkább a diabéteszben szenvedőket érinti.

Pillanatnyi látásvesztés

8
Ha a látás eltűnik egy pillanatra, homályos képek, vagy éppen kettőslátás jelentkezik, forduljon orvoshoz. A felsorolt tüneteket akár az agyvérzés is okozhatja.

(Brightside)


20 meglepő tény az emberi szervezetről, amiről eddig még csak nem is hallott

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hányszor lélegzünk egy nap alatt? Mennyit ver a szívünk egyetlen év alatt, és mennyi élelmet eszünk életünk során? Fény derül a válaszokra.

 

15 trükk, amire képes a testünk, de nem is tudunk róla

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tudja, hogyan enyhítheti a fogfájást? És a migrént? De azt is eláruljuk, mit tegyen, ha nem tudja abbahagyni a nevetést.

 

 

Meglepő, mi történik a testében, ha leteszi a cigit

A kutatók számos alkalommal kimutatták, milyen rossz hatással van a szervezetre a dohányzás. Most viszont arra derül fény, mi történik a testben, ha letesszük a cigit.
hirdetés