8 pszichológiai hatás, amely meghatározza a viselkedésünket

Akt.:
8 pszichológiai hatás, amely meghatározza a viselkedésünket
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem gondolná, hogy az elméje tudat alatt mennyi hétköznapi helyzetben meghatározza a döntését.

Az akció hatása

1
Az emberek könnyebben vásárolnak meg egy akciós terméket, ha látják az eredeti árát. Ezt a trükköt gyakran alkalmazzák is az üzletek, hiszen a vevő akkor azt érzi, hogy hiba nem megvenni az adott dolgot.

A végeredmény

2
A döntéseink során gyakran a végeredményre koncentrálunk, nem pedig arra, hogy milyen áldozatokat kell hoznunk annak érdekében, hogy elérjük a célunkat. Ha például a legújabb iPhone-t tartja a kezében, nem biztos, hogy helyesnek gondolja azt a döntését, hogy egy vagyont költött rá.

A választás paradoxonja

3
Minél több lehetőség között választhatunk, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem a legjobb döntést hozzuk. Gondoljunk csak arra, amikor egy ruhaüzletben kiválaszt egy darabot, majd később azt gondolja, hogy mégis egy másikat kellett volna megvenni.

Az egybeesés illúziója

4
A szerencsejátékok és sorsjegyek vásárlói hajlamosak arra, hogy a véletlenekben egybeeséseket lássanak.

Tökéletlenség

5
Képzelje el, hogy egy pár sétál az utcán, majd egyikük véletlenül megbotlik. A másik nem azt fogja gondolni, hogy “mekkora egy idióta”, hanem éppen ellenkezőnek, ez pedig azért van, mert a tökéletesség visszataszító számunkra.

Negatív testkép

6
Az a viselkedés, amikor az ember csúnyának látja magát és ezzel magyarázza a magánélete kudarcát. Ugyanakkor a legtöbb ember, ki ezt gondolja, valójában szép, csak önbizalomhiánnyal küzd.

Elérhetetlenség

7
A nehezebben elérhető dolgok mindig kívánatosabbak, az emberek pedig mindig ezeket a kihívásokat keresik.

Félelem a széptől

8
Feltűnt már önnek, hogy az emberek nem igazán szeretnek egy vonzó nő mellé ülni a tömegközlekedési eszközön? A legtöbbször csak akkor foglalnak mellettük helyet, ha már nincs lehetőségük máshova ülni. Ezt azzal magyarázzák a szakemberek, hogy ilyenkor feszültté válunk, hogy egy gyönyörű ember mellett ülünk.

(Brightside)


Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Annyi a feladata, hogy az illusztrációról jelöljön meg egy embert és azonnal kiderül, milyen személyiség valójában. Ha az 1. számút választotta: Vezető szerepet tölt be és valószínűleg extrovertált személyiség. Makacs, de a körülötte lévők tudják, hogy mindig...

Fotó: static.pexels.com
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Boldog embernek tartja magát? Elárulunk néhány gyakorlati tanácsot, amelyek használatával boldogabb lehet az élete. 1. Ne aggódjon azért, hogy mások mit gondolnak önről A boldog emberek nem hagyják, hogy mások elrontsák a kedvüket, vagy a negatív hozzáállásuk befo...
hirdetés