82 milliós kár – Nyíregyházán tárgyalták a nagy port felkavaró gréderezési eseteket

A gréderezés során a földet simítják – az ominózus ügy korántsem sima
A gréderezés során a földet simítják – az ominózus ügy korántsem sima - © Fotó: KM-illusztráció
Nyíregyháza – Zsúfolásig megtelt a folyosó szerda reggel a Nyíregyházi Járásbíróság ajtaja előtt, ahol az úgynevezett NyírVV-ügyet tárgyalták. Sok érdeklődő kinn rekedt, holott kíváncsiak lettek volna a meglehetősen szűk teremben elhangzottakra, ahol bő lére eresztette az ügyész a vádiratban foglaltakat.

Dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közölte, hogy a vádirat szerint az első rendű vádlott szándékos tevékenységének eredményeként a NyírVV Kft.-t 82,7 millió forint vagyoni kár érte. Az ügyészség az első rendű vádlottat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével, míg a másod- és a harmadrendű vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolja.

A bíróság szerdán, az első tárgyalási napon a vádlottak kihallgatásával kezdte meg a bizonyítási eljárást. A tanács elnöke részletesen ismertette az első és a harmadrendű vádlott nyomozás során tett vallomását. Kiderült, hogy a szakértői jelentést teljes egészében megalapozatlannak tartják, ami szerintük számos téves feltételezést, fikciót tartalmaz. Mindhárom vádlott nyomatékosította, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem kívánnak vallomást tenni. Egyikőjük sem érzi magát bűnösnek. A következő tárgyalás márciusban esedékes, ahol a tanúk kihallgatásával folytatódik a hosszúnak ígérkező eljárás.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 21-i számában.
hirdetés