8,5 millió forinttal támogatják a szabolcsi önkéntesek munkáját

Az idén eddig közel száz alkalommal segítették a hivatásosok munkáját az önkéntes tűzoltók
Az idén eddig közel száz alkalommal segítették a hivatásosok munkáját az önkéntes tűzoltók
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Százhuszonkét önkéntes mentőszervezet összesen 83,5 millió forintot kap.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője jóváhagyta az önkéntes mentőszervezetek idei támogatására vonatkozó javaslatot. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből tizenhárom szervezet közel 8,5 millió forintot kap.
Az elnyert összeget többek között technikai eszközökre, gépjárművekre, védőruhára és oktatásra költhetik az érintettek.

Modern technikai eszközök

Annak érdekében, hogy a sok beavatkozót igénylő veszélyhelyzeteket is eredményesen lehessen kezelni, négy évvel ezelőtt elkezdődött az önkéntes mentőszervezetek megalakítása. Így már megyei, járási és települési szinten is ilyen csapatok támogatják a hivatásos egységek munkáját – olvasható a katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.

Az idén eddig 104 szervezet 708 tagja közel száz esetben nyújtott segítő kezet: többnyire árvízi helyzet és műszaki mentés során, illetve eltűnt személyek keresésekor. Az önkéntesek a felkészítések, a rendszerbeállító, minősítő és ismétlő gyakorlatok idején nagy lelkesedéssel, legjobb tudásuk szerint végezték munkájukat.

Az élet- és vagyonmentő beavatkozásokhoz azonban nemcsak elhivatottságra és szakmai tudásra, hanem megfelelő felszereltségre, a kor modern kihívásainak megfelelő technikai eszközökre is szükség van.

KM
hirdetés