86 család élete fordult fel az örökösföldi tűz miatt

Akt.:
86 család élete fordult fel az örökösföldi tűz miatt
© Fotók: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Talán nem meglepő, hogy a délelőtt Örökösföldre tartó 5-ös buszon is a keddi paneltűz volt a téma az utazóközönség körében. Két lakótelepen élő asszony arról vitázott, hogy vajon miért csaptak fel a lángok a Fazekas János tér 6. szám 6. emeleti lakásában. Abban mindketten egyetértettek, hogy az idős, egyedül élő úr, a helyszínen újraélesztett és életveszélyes állapotban lévő Gyula egyhamar nem fog kikerülni a kórházból.

– Nyolcvanhat család él ebben a tömbben, akiknek most a feje tetejére állt az élete. Sok lakásba csak úgy tudtak bejutni a tűzoltók, hogy betörték a bejárati ajtókat, ezeket nem lehet máról holnapra helyreállítani vagy pótolni, ezért a rendőrség állandó ügyeletet tart a lépcsőházunkban – mondta el érdeklődésünkre a 4. emeleten lakó Kassai Bertalanné, aki örömmel nyugtázta, hogy tegnap délben már újra működött a lift, így nem kell újabb „gyalogtúrát” tennie a lakásáig.

A kimenekült, illetve kimenekített lakók leghamarabb csak kedden 17 óra után térhettek vissza otthonaikba. Első körben csak az 5. emeletig, ugyanis félő volt, hogy leszakad a tűzfészek erkélye. Erről és a körülményekről, ami a 3. emeleti lakásában fogadta, Baré Attiláné mesélt lapunknak: – Az oltáshoz használt víz hozzánk is leért, eláztatta a falakat, vezetékeket, bútorokat. Úgy aludtunk, mintha háborús övezetben lennénk, a nagyszobában, egy kis ágyon, néhány száraz takaró alatt húztuk meg magunkat négyen, a két fiammal és a beteg édesanyámmal.

– Szerdán a biztosítómhoz fordultam, ahol azt tanácsolták, ne várjuk meg a szakértőt, dokumentáljuk, fotózzuk le a károkat, és kezdjek bele a helyreállítási munkákba. Kérdem én, mégis miből? Menjek az önkormányzathoz segélyért? – fakadt ki az asszony, majd megjegyezte: egy közeli szomszédja, Bandi jóvoltából, a tűzeset óta kölcsönárammal világítanak a lakásban, s tartják „lélegeztetőgépen” a hűtőszekrényüket.

A Kelet-Magyarország információi szerint a tűz keletkezésének okát és körülményeit még vizsgálja a hatóság, a rendőrség gondatlan közveszély okozása miatt – egyelőre – ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ügyben.

PI


Nyíregyháza - A lángok egy panellakásban csaptak fel, tulajdonosa súlyos sérüléseket szenvedett. „Lángokban áll egy lakás Nyíregyházán, az Örökösföldön! A tűz egy 6. emeleti panellakásban keletkezett, de már a felette lévő emeletek erkélyeit is elérték a lángok!” – söpört végig a hírcunami a közö...

Nyíregyháza - A tűzzel érintett lakásból egy embert eszméletlen állapotban hoztak ki és adtak át a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba a lakót. További tizenegy embert füstmérgezés miatt szintén elszállítanak. Egy ember súlyosan megsérült, többen füstmérgezést szenvedtek Elol...
hirdetés