9 trükk, amit a ruhaüzletek dolgozói soha nem árulnának el

9 trükk, amit a ruhaüzletek dolgozói soha nem árulnának el
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Elmondjuk, hogyan költ több pénzt, miközben eredetileg nem is akar vásárolni.

A leárazások az üzletért vannak, nem a vásárlóért

1
Az akciók során olyan ruhákat is megveszünk, amelyeket eredetileg nem is akartunk, ugyanis sokan nem tudnak ellenállni a kísértésnek. De hogyan is működik a kihagyhatatlan ajánlat? A bolt először megemeli a ruha árát, majd egy kis idő elteltével lecsökkenti és úgy hirdetik, hogy 70%-al olcsóbban kínálják, csakhogy valójában ez alig éri el a 10%-ot az eredeti árhoz képest.

A méretek a márkától függnek

2
A gyártók különböző méretskálákat használnak, ezért fordulhat elő, hogy az egyik üzletben tökéletes az M-es méret, míg egy másikban már bele sem fér a ruhába. Érdekesség, hogy egyes gyártók szándékosan kisebb méreteket használnak, hogy könnyebben megvegyék a termékeiket.

A híres tervezőkkel való együttműködés nem garantálja a minőséget

3
A nagy márkák olykor híres tervezőkkel készíttetnek ruhát, a céljuk pedig az, hogy a drágább termékeket is el tudják adni. Csakhogy a limitált kollekció darabjai nem biztos, hogy jobb minőségűek, mint a polc többi részén lévő ruha.

Halomban az akciós

4
Észrevette, hogy a leértékelt ruha rendszerint egy kupacban hever? Ez azért van, mert amikor a vásárló átválogatja és talál olyat, ami tetszik neki, akkor örömmel tölti el, hogy a keresgélése eredményes volt és a pénztárhoz siet a kiválasztott ruhával.

Káros kemikáliák

5
Még a 100% természetes anyagú ruha is veszélyes lehet az egészségre. Megfelelő laborvizsgálatok nélkül nem ismerhető fel, de a ruhagyárakban a szín megőrzése, vagy a rovarok és a penész távol tartásának érdekében különböző vegyszereket használnak, ezért soha ne vegye fel a vásárolt ruháját, mielőtt azt nem mosta ki.

A szintetikus ugyanannyiba kerül, mint a természetes

6
A boltokban gyakran túlárazzák a poliészterből készült termékeket, arra ösztönözve a vásárlókat, hogy a drágább, de természetes anyagból készült ruhákat vásárolják. A vevő ilyenkor azt érzi, hogy például egy pamut blúz jobban megéri, mint egy poliészter.

Az outletben rosszabb a minőség

7
A spórolás érdekében sokan inkább az outlet üzletekben vásárolnak, csakhogy ugyanazon márka rosszabb minőségű árut visz oda, mint egy butikba. A luxusmárkák gyakran adnak ki kollekciót azok részére, akik a drágábbat nem tudnák megfizetni, ugyanakkor ezek nem olyan jó minőségű anyagból készülnek.

Gyengülő minőség

8
Korábban sok családban “öröklődtek” a ruhák, ma viszont ez már nem jellemző, ugyanis nem tartanak addig a termékek, ez pedig azért van, hogy minél többet és minél gyakrabban vásároljunk másikat.

A divat hetente változik

9
A boltokban valójában két évszak létezik, a tavasz-nyár és az ősz-tél, éppen ezért muszáj úgynevezett mikrotrendeket, amelyek hetente változnak, ez pedig arra sarkallja az embert, hogy minél gyakrabban, és minél többet vásároljon.

(Brightside)


10 rejtett csapda, amivel észre sem veszi, hogy több pénzt költ a boltban

Elindul a vásárolni egy listával, amikor pedig hazaér, rádöbben, hogy egy csomó dolgot vett, ami nem is szerepelt a cetlin. Lerántjuk a leplet, miért van ez.

5 trükk, amivel a gyorsabb sorba kerül a bevásárlóközpontban

Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.
hirdetés