90 rendbeli csalás miatt ítélték el a szabolcsi férfit és élettársát

90 rendbeli csalás miatt ítélték el a szabolcsi férfit és élettársát
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Műszaki termékeket árultak a neten, de egyszer sem postázták ki a megrendelést. Volt, akivel simán közölték: becsapták őket.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott két vádlottal szemben 3 rendbeli csalás bűntette és 87 rendbeli csalás vétsége miatt.
A törvényszék az I. rendű vádlottal szemben korábban, elsőfokon kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetést felemelte 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

II. rendű J. Sz. vádlott vonatkozásában helybenhagyta a másodfokú bíróság az elsőfokon kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását. Mindkét vádlottal szemben 156.500 Ft vagyonelkobzást rendelt el a törvényszék.

A megállapított tényállás szerint I. rendű vádlott 2012. decemberétől 2013. februárjáig valótlan tartalmú hirdetéseket tett fel aukciós oldalakra, míg II. rendű vádlott telefonon felvette a kapcsolatot a sértettekkel, meggyőzésük érdekében. A vádlottak a nem létező műszaki cikkekért kialkudott összegeket rendszeresen felvették, azonban egy alkalommal sem küldték meg azokat a vevőknek. Ez nem is állt szándékukban, mivel a meghirdetett termékekkel fizikailag nem is rendelkeztek. Különböző indokokra hivatkozva egy darabig hitegették a sértetteket, majd később elérhetetlenné váltak a számukra, vagy egyszerűen közölték velük, hogy becsapták őket.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a nagy számú elkövetést és a hasonló jellegű bűncselekmények utóbbi időben történt elszaporodottságát és egyre növekvő társadalomra veszélyességét.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –
hirdetés