mátészalka

2020.05.20. 19:49

Segítség az online tanuláshoz

Hét megyei település rászoruló gyermekeinek adományozott új táblagépeket a nagyvállalat.

Fotó: Pusztai Sándor

– Ha nem hiszed el, hogy sok jó ember van körülötted, kezdj el jót cselekedni, és meglátod, mennyien csatlakoznak hozzád – Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatát idézte dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere szerdán azon a rendhagyó ünnepségen, melyen a FrieslandCampina Hungária új táblagépeket adományozott a városban és térségében élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek.

– A digitális oktatás bevezetésekor mindannyian egy addig ismeretlen, új helyzettel találtuk szembe magunkat úgy tanárként, mint diákként és szülőként.

Létrehoztunk egy Facebook-csoportot, amihez a mátészalkaiak mellett több nagy cég és egyszerű támogató is csatlakozott.

Kiderült, nagyon sokan küzdenek azzal, hogy megfeleljenek az iskolai követelményeknek, melyek alapvető feltétele, hogy a gyermek rendelkezzen megfelelő digitális eszközökkel.

 

A Pöttyös Túró Rudi gyártója, mint korábban oly sokszor, most is beállt a támogatóink sorába, és összesen nyolcvannyolc táblagépet adományozott a nehéz helyzetben lévő családoknak, hogy gyermekeik ne szenvedjenek behozhatatlan hátrányt az online oktatás során – mondta el dr. Hanusi Péter, megköszönve, hogy a város emblematikus vállalata ismét fontosnak tartotta, hogy támogassa a mátészalkai szülőket és diákokat.

Felzárkózhatnak

– Néhány héttel ezelőtt, amikor a járvány nehéz helyzet elé állította a családokat és a vállalatokat egyaránt, az elsődleges feladatunk az volt, hogy garantáljuk a dolgozóink biztonságát és cégünk működőképességét. Másodsorban viszont több mint huszonöt éve vagyunk résztvevői a térség gazdasági életének, ezért magunkénak érezzük a megyét és Mátészalkát is – vette át a szót Szautner Péter.

A FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója hozzátette: gondolkodtak azon, melyik az a terület, ahol a veszélyhelyzetben szükség lehet a segítségükre.

Azzal szembesültek, hogy a térségben magas azoknak a családoknak aránya, akik az esetleges eszközhiány miatt nem férnek hozzá az online oktatáshoz.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és helyi segítő szervezetek segítségével Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 228 új tabletet juttatnak el a gyerekeknek. A diákok így az elkövetkező időszakban felzárkózhatnak, megismerkedhetnek a digitális világgal és becsatlakozhatnak az iskolai munkába.

Hét település

– Bár közeleg a tanév vége, a nyári szünet előtt még lesznek feladatok, amiket meg kell oldaniuk a gyerekeknek. Úgy gondolom tehát, hogy jó időben érkezett a mátészalkai tej­üzemet is működtető nagyvállalat adománya – mondta dr. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, s megjegyezte: a cég társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően negyvennégy táblagépet kapnak a mátészalkai, negyvennégyet pedig a nagyecsedi, porcsalmai, csengeri és nyírcsaholyi gyerekek.

Az ünnepség Baktalórántházán folytatódott, ahol szintén tableteket adományoztak a városban élő, valamint a rohodi és pusztadobosi diákoknak.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában