A 80 éves szabolcsi anya, aki kitüntetést érdemelne – Évek óta „szobafogságban” élnek felnőtt gyermekei

A 80 éves szabolcsi anya, aki kitüntetést érdemelne – Évek óta „szobafogságban” élnek felnőtt gyermekei
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Kisvárda – Húsz évvel ezelőtt ismertem meg, amikor egy újságospavilonban voltam eladó. A postán dolgozott, és hozzám járt újságokért. Összebarátkoztunk. Mindig segített valamilyen jó tanáccsal, gyakorlatias ötlettel. Közben megtudtam, hogy egyedül neveli a lányát és a fiát, mindketten genetikai rendellenességgel születtek – írja olvasónk

A fiát sok év után leszázalékolták, ami felháborító volt, hogy az utolsó, végleges leszázalékoláshoz Kisvárdára kellett utazniuk Nyíregyházáról felülvizsgálatra. Sárika néni, az édesanya 60 évéhez közeledve levizsgázott autóvezetésből, hogy a gyermekeinek ne kelljen nehézkesen buszra szállniuk, gyalogolniuk. Ő vitte-hozta őket autóval, ahová csak kellett.

Elcserélték a lakásukat földszintire, hogy könnyebb legyen közlekedniük. Sajnos, az állapotuk annyira leromlott, hogy most már azt a hat lépcsőfokot sem tudják megtenni. Évek óta „szobafogságban” élnek. A fiú 52 éves, a lány 54 éves. A 80 év felé közeledő édesanya bevásárol, ügyet intéz, odafigyel arra, hogy időben ki legyen készítve a vitamin, a gyógyszer, a gyümölcs. Arra is jut ideje, hogy időnként hármasban kártyázgassanak. Úgy vélem, Sárika néni olyan édesanya, aki megérdemelné a legmagasabb emberi kitüntetést! Soha nem panaszkodik, lelkiismeretesen végzi a dolgát, tűri, viseli a terheket. Egy mozgáskorlátozottakat segítő lift felszerelése segíthetne áthidalni a hat lépcsőfokot, így legalább néha lejuthatnának a friss levegőre. Fogjunk össze, tegyük szebbé két, illetve három ember életét!

– Gulyás Józsefné –
hirdetés