A bajnok Fazekas Károly ünnepelhetett

A bajnok Fazekas Károly ünnepelhetett
Tereprali – A bajnoki címvédő Fazekas Károly győzelmével zárult a Hajdúszoboszlón és környékén megrendezett országos tereprali bajnokság nyitó fordulója.

Az Aqua-Palace Kupáért kiírt versengésen Fazekas már az első nap után az élre állt, s így utasította maga mögé a mezőnyt. A bajnok mögött Szalay Balázs végzett a második és Varga Imre a harmadik helyen.

A Dakart is megjárt Szalay Balázs nem titkoltan győzni akart Hajdúszoboszlón, ám ez végül nem sikerült neki, de mégsem teljesen elégedetlen. – Mire vége lett a versenynek, a nap is kisütött. De én nem bántam, hogy csak akkor, mert nagyon szeretek esőben, sárban autózni, élveztem az egész hétvégét. Szombaton délután az összes szakaszt megnyertük és vasárnap délelőtt is behúztunk egy részsikert, ám így sem volt esélyünk megelőzni Fazekas Karcsit, hiszen a szombat délelőtti három defekt miatt kilencperces hátrányba kerültünk – nyilatkozta Szalay.

 

Természetesen azon is agyaltak az Opel Dakar Team tagjai, vajon mi lehetett az oka a sok defektnek, s a Dakar-pilóta arra jutott, az lehetett a gond, hogy azt a fajta sárgumit, amit ő ilyen talajon használni szeret, már nem gyártják, úgyhogy a meglévők legalább négy évesek, vagyis elöregedtek. Ráadásul nem is versenyabroncsok, hanem utcaiak – nem ehhez a teljesítményhez és gyorsasághoz fejlesztették őket.

„Hogy a zárónap se legyen gondmentes, a legutolsó szakaszon még becsúszott egy defekt, ráadásul nem sokkal a rajt után, úgyhogy muszáj volt megállni és kicserélni. De már rutinból csináltuk. A második helyünket azonban még így sem veszélyeztette senki sem. Hogy elégedett vagyok-e? Az ezüst mindig ezüst marad, sohasem lesz belőle arany, úgyhogy természetesen nem vagyok maximálisan elégedett, de a tények ismeretében ez volt a reális eredmény, gratulálok Fazekas Karcsinak a sikerhez, legközelebb megpróbálunk revánsot venni” – mondta Szalay Balázs, akit kellemes meglepetés ért a futam után: szervizcsapata nem feledkezett meg arról, hogy a pilótának kedden lesz a születésnapja és egy emeletes, dakaros gesztenyetortával (mert ez a kedvence) lepte meg a versenyzőt.

 

AQUA-PALACE-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. Fazekas Károly, Horn Albert (Fazekas Motorsport, BMW X5) 3:22:33, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 12:20 perc hátrány, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing Team, Nissan Pickup) 25:49 p h.További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés