A bajnok pórul, a Nyírgyulaj sikerrel járt

A nyírgyulaji védelem jól állt a lábán, ellentétben az újonc ellenféllel
A nyírgyulaji védelem jól állt a lábán, ellentétben az újonc ellenféllel - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A csengeriek első vereségüket szenvedték el Gyöngyösön, ami minden, csak nem dráma.


A hatodik forduló bombameglepetéséről szerencsére nem a Nyírgyulaj gondoskodott. Sokkal inkább az a klub, amely szinte verhetetlen a honi színtéren. A futsal élvonalban lassan örökös bajnoknak tekinthető, az utóbbi években rendre megszorítás nélkül élen végzett Győri ETO elvérzett a Berettyóújfalu otthonában – nem is akármilyen módon. A Bajnokok Ligájában jól muzsikáló kisalföldiek nagy pofont „néztek be”, 5–1-re kaptak ki, és egyelőre az első helynek is búcsút inthettek.
Nem úgy a nyírségiek, akik annak rendje és módja szerint szállították a győzelmet az újonc sereghajtó Bőny ellen. A Győrben rendezett találkozón aratott, az idényben második diadalból ismét vastagon kivette részét Siska Gergő: a szezon során sokadszor villanó frontember ezúttal két gólt rámolt be a házigazdának, bizonyítva, nem volt véletlen az október elején postázott válogatott meghívó. Ehhez csak egy adalék: a gyulajiak eddig szerzett tizenkét „dugójából” hetet ő jegyez.
– Nyertünk, ami nyilván fontos volt. Azt kell mondjam, magabiztosabban is hozhattuk volna a meccset, ha csak a tiszta helyzeteket belőjük, viszont meg kell dicsérjem a srácokat, mert amit kértem, hogy egy góllal nyerjünk, azt túltejesítették. Csak ez a pici hiányérzetem van, mert a sok kihagyott lehetőség a folytatásban még visszaüthet – ragadta meg a lényeget Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Ugyanakkor a balul sült el a Csenger gyöngyösi túrája. A szatmáriak először bakiztak az aktuális évadban, mégpedig úgy, hogy – a számukra szokatlan talajon – az első félidőben beragadtak: amíg ők a kapufát döngették, a kontrajátékra berendezkedett hevesiek a gólokat lőtték. A tetemes hátrányon ugyan jelentősen szűkítettek a szünet után, de a vereséget nem tudták elkerülni. A Szilágyi-legénység a második helyre tolatott vissza, jóllehet a szintén tizenkét pontot gyűjtött Kincsem Lovaspark csupán jobb gólkülönbséggel, illetve egy mérkőzéssel többet játszva nyomult az élre.

KM-KT

Futsal

NB I., 6. forduló

Bőny–Nyírgyulaj KSE 1–4 (1–3)

Győr, 100 néző, v.: Kovács G., Witner J.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Faragó L., Sánta J., Siska G,, Nagy I. Csere: Angyalos A., Lovas N., Szép T., Varga D., Szabó Á., Erdei G., Gömze A., Végső Zs., Pálvölgyi B. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Pinczés B., illetve Siska G. 2, Nagy I., Sánta J.

További eredmények: Veszprém–Haladás 8–4, Berettyóújfalu–Rába ETO 5–1, Aramis–Göcsej Zalaegerszeg 9–4, Dunaferr–FTC Futsal 8–5.

A bajnokság állása: 1. Veszprém 16 pont, 2. Győr 15 pont, 3. Dunaferr 11 (32–24), 4. Berettyóújfalu 11 (24–17), 5. Aramis 10, 6. Nyírgyulaj 8, 7. Göcsej-Zalaegerszeg 6, 8. Haladás 5, 9. FTC 2, 10. Bőny 0.

NB II., Keleti csoport

6. forduló

Gyöngyös–Csenger Futsal 6–4 (4–0)

Gyöngyös, 150 néző, v.: Futó T., Deme R. Csenger: Szabó J. – Balogh Á., Pankotai I., Osváth S., Gaál K. Csere: Rigó A., Juhász N., Szilágyi L., Illés Gy. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Rigó L., Szilágyi L., Balogh Á., Bartha B. (öngól)

Címkék: , ,hirdetés