A bajnoki cím a tét

Salakmotor - illusztráció
Salakmotor - illusztráció
Három simonos, Matej Ferjan, Maciej Kuciapa és Tihanyi Sándor közül kerülhet ki a végső győztes.

A honi salakmotoros szezon utolsó versenyének ad otthont szombaton 14 órától a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion, ahol az egyéni magyar bajnokság zárófordulóját rendezik. A küzdelemsorozat eddigi két versenye után körvonalazódott, hogy csakis debreceni klub versenyzője lehet magyar bajnok: a pontvadászat első öt helyén a Simon&Wolf SC négy, illetve egy Hajdú Volán SC egy pilótája áll.

Csak egy maradhat

Technikai sportoknál mindenképpen figyelembe kell venni a külső tényezőket is, ezért óvatosan fogalmazva a negyedik helyet elfoglaló lengyel Pawel Miesiacnak még a matematikai esélyei megvannak arra, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson, de az igazi favorit a a Farkasok triója.

Pillanatnyilag a címvédő, Tihanyi Sándor van a legkedvezőtlenebb helyzetben, hiszen a 3., s 7 pont választja el a listavezető Matej Ferjantól. A második helyen Maciej Kuciapa várja a döntő fordulót, akinek mindössze 2 pont a hátránya Ferivel szemben, ráadásul a legutóbbi viadalon éppen a lengyel klasszis diadalmaskodott.

Ferjannal kapcsolatban szinte mindenki tudja, hogy 2003 és 2004 bajnoka, ráadásul mindenképpen egy újabb magyar bajnoki elsőséggel szeretne elbúcsúzni az idei évadtól.

Az esélyesek tehát megvannak, viszont több olyan versenyző is van, aki „bekavarhat” a végeredményt illetően, többek között ilyen salakszóró a Hajdú Volán motorosa Stefáni Attila, a nagy tehetség Tabaka József és a viadal szervezőjének, a Kistokaj Motorsport Egyesületnek az idegenlégiósa, Rafal Trojanowski is.

Adorján, Hajdú, Bódi, Szőke

Napjaink menői mellett a múlt jeles képviselői is megmutatják magukat az oválpályán: a debreceni nagy generáció jeles képviselői, Adorján Zoltán, Hajdú Zoltán és Bódi László a miskolciak egykori kedvencével, Szőke Jánossal küzdenek meg egy betétfutam keretein belül. A viadalra a 12 éven aluli gyermekek számára (a diákigazolványuk felmutatása mellett) a belépés díjtalan.

Az állás: 1. Matej Ferjan (Simon&Wolf SC) 43 pont, 2. Maciej Kuciapa (Simon&Wolf SC) 41, 3. Tihanyi Sándor (Simon&Wolf SC) 36, 4. Pawel Miesiac (Hajdú Volán SC) 32, 5. Tabaka József (Simon&Wolf SC) 23, 6. Bencze Zsolt (Speedway Miskolc) 21.

B.N.
hirdetés