A barátság azért megmarad

A labdarúgó NB III. hétvégi nagy rangadója (Rakamaz–Tuzsér) előtt ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a csapatok edzőinek.

KM: – Milyennek ítéli meg csapata esélyeit a bajnoki címre? Befolyásolhatja-e döntően a szombati meccs az elsőség sorsát?

Brekk János:– Három forduló van hátra, ha valamennyi meccsünket megnyerjük, akkor biztosan elsők vagyunk, hiszen játszunk a két fő riválisunkkal. A gyeplő tehát a saját kezünkben van, a szombati meccs akkor lehetne döntő jelentőségű, ha nem nyernénk.

Révész Attila: Hiába állunk az élen, a nehéz sorsolás miatt éppen annyi az esélyünk a bajnoki címre, mint a Rakamaznak és a Létavértesnek. Ez a mérkőzés döntő jelentőségű lehet győzelmünk vagy akár döntetlen esetén is.

KM: – Hogyan jellemezné az ellenfelet? A pillanatnyi forma melyik csapat mellett szól?

Brekk János:– A Tuzsér nagyon jól összerakott csapat, amely két-három éve együtt játszik, és a Bagin, Spekker csatárduója roppant veszélyes a kapura. A pillanatnyi forma érzésem szerint mellettünk szólt, mert újra teljes a létszámunk és a csapat belelendült, míg a Tuzsért mintha egy kicsit megviselte volna a sorozatterhelés.

Révész Attila:– Rutinos és képzett játékosokból áll a Rakamaz. A harmadosztály három legeredményesebb csatára fellép ezen a meccsen, közülük Bagin személyében csak egy játszik nálunk, míg Ádámszki és Marcsek az ellenfelet erősíti, az ő semlegesítésük kulcskérdés lesz. Nem számít, hogy ki milyen előjellel várja a szombatot, igazi ki-ki mérkőzés lesz, mi az egységességünkben bízhatunk.

KM – Önök jó barátok. Minek kellene a mérkőzés alatt történnie ahhoz, hogy egymás haragosává váljanak?

Brekk János:– A futballra mindketten sokat áldozunk, pénz, munka és idő formájában egyaránt. Közös még bennünk, hogy utálunk veszíteni, de nem hiszem, hogy történhet olyasmi, ami a barátságunkat veszélyeztetné.

Révész Attila:– Janival együtt az élet más területén is jelen vagyunk, így mi tudjuk igazán, mennyire fontos a sport, amely talán az egyedüli olyan szegmense a mindennapoknak, ahol érdek nélkül lehet barátságokat kötni. Ezt ez a mérkőzés nem befolyásolhatja. Habár mégis van valami, ami miatt megorrolnék edzőkollégámra: ha a meccs után az általam felajánlott „italat” visszautasítaná…

– Bodnár Tibor –
hirdetés