A Bátornak van miért visszavágnia

Fenyőfalvi Csabáék (16) jól szerepeltek az ősszel
Fenyőfalvi Csabáék (16) jól szerepeltek az ősszel - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az Eger vitatható körülmények között vitte el a három pontot.

A Sényőénél rövidebb, de eredményes felkészülésen van túl az NB III.-as Nyírbátor, amely anyagi nehézségek ellenére is szép eredményeket ért el ősszel és a nyolcadik helyen zárt. Noha a háttér még nem stabilizálódott, a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy jól szerepeljen tavasszal is, hat edzőmeccset játszott, ebből négyet megnyert, egyet döntetlennel zárt és egyszer kikapott.

Legutóbb tévesen a Nagybánya elleni 4–3-at írtuk a bátoriak főpróbájának, az utolsó felkészülési mérkőzést valójában a Putnok elleni 5–0 jelentette.

Szervezetten és agresszívan

– A felkészülésre betervezett munkát sikerült elvégezni, a fiúk becsületesen végigdolgozták az elmúlt heteket – mondta Szilágyi Krisztián, a nyírbátori együttes edzője. – A felkészülési mérkőzéseken viszontláttam azokat, amiket edzéseken gyakoroltunk, ezek alapján bizakodóak lehetnénk a bajnoki rajtot illetően. Az új igazolások beilleszkedtek, úgy néz ki, hogy a távozókat sikerül pótolni.

A Nyírbátor vasárnap az egriekhez utazik, akik nyáron 1–0-s győzelmet arattak a két csapat első összecsapásán.

– Nagyon szervezett csapat otthonába megyünk, viszont hozzáteszem, hogy egy véleményes tizenegyessel sikerült elvinniük tőlünk a három pontot – folytatta a tréner. – Szeretnénk visszavágni nekik, és pontosan vagy pontokkal hazajönni. Ehhez az kell, hogy mi is nagyon szervezetten futballozunk, és agresszív csapatjátékra lesz szükség a részünkről.

Az egyik új igazolás, Molnár László és Katona György is kisebb sérüléssel küzd, de az edző bízik benne, hogy vasárnapra mindketten bevethetőek lesznek.

– MK –


Labdarúgás: NB III., 17. forduló

Vasárnap, 14.30. Füzesgyarmat–Sényő-Carnifex FC, Füzesgyarmat, v.: Antal (Molnár, Marozsi). Eger–Nyírbátor, Eger, v.: Bodzay (Csóra, Vad).

További mérkőzések: DVTK II.–Salgótarján, DEAC–Tiszaújváros, Szolnok–Putnok, ESMTK–Sajóbábony, Cigánd–Tállya, Jászberény–Gyöngyös.
hirdetés