A becsület azért megmaradt!

Akt.:
A BAZ megyei válogatott nyerte a hajdúsági selejtezőtornát, a „mieink” a második helyen zártak.
A BAZ megyei válogatott nyerte a hajdúsági selejtezőtornát, a „mieink” a második helyen zártak. - © Fotó: Molnár Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A BAZ megyei válogatott nyerte a hajdúsági selejtezőtornát, a „mieink” a második helyen zártak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei színeit képviselő futballcsapat szombaton Balmazújvárosban kezdte meg szereplését a amatőr válogatottak tornáján. A Siti Ferenc irányította együttes jó játékkal mutatkozott be Heves ellen – csak a gól hiányzott. Holott a gárda több helyzetet kidolgozott, de nem sikerült a kapuba préselni a labdát, így döntetlennel debütált. Délután – immár Hajdúszoboszlón – azzal a borsodi legénységgel találkozott, amelyet előzetesen a legnagyobb riválisnak harangoztak be. A BAZ megyeiek győzelemmel nyitottak és akárhogy is fáj, a „mieinket” is legyűrték. Az első félidőben kialakított mezőnyfölény nem vezetett eredményre, a szünet után előbb egy jól időzített sistergős bomba, majd egy védőn magpattant újabb lövés okozta a SZSZB megyei különítmény vesztét.

Mivel az Észak-Keleti selejtezőcsoportból csak az első helyezett kvalifikálta magát a pécsi országos négyes fináléba, ezzel a vereséggel meglehetősen távol került a baranyai fellépéstől a Siti-alakulat. Ráadásul a vasárnapi folytatásban a borsodiak a harmadik fellépésüket is megnyerték, így biztossá vált, hogy az élen végeznek. Mindez nem szegte kedvét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulatnak, olyannyira nem, hogy alaposan elkalapálta a házigazdát. A szakadó hóesésben valóságos gólzáport zúdítottak Kiss Tamásék a hajdúságiakra, a torna legnagyobb különbségű sikerét (6–0) aratva. Záróakkordként a Siti-csapat a nógrádiakat is legyűrte, megszerezve a második helyet – amúgy becsületből.

– KM-KT –

Megyei válogatottak tornája, Észak-Keleti selejtezőcsoport
Szombat

Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye–Heves 0–0

Szabolcs–Borsod 0–2 (0–0)

Gól: Bodnár M., Bohus P.

Hajdú–Szabolcs 0–6 (0–1)

Gól: Kiss T. 2, Barta F. 2, Lénárt G., Majoros Á.

Szabolcs–Nógrád 4–1 (2–0)

Gól: Pócsi B. 2, Deme A., Gál R.

További eredmények: Hajdú-Bihar megye–Borsod-Abaúj-Zemplém megye 0–2, Hajdú–Nógrád megye 3–2, Heves megye–Nógrád 0–3, Hajdú–Heves 3–1, Borsod–Nógrád 2–1. A Borsod–Heves mérkőzést a sérülésveszélyes pálya miatt nem játszották le. A talákozót 0–0-ás eredménnnyel könyvelték el, mindkét csapat egy-egy pontot kapott, ami a sorrendet nem befolyásolta.

A végeredmény: 1. Borsod 10 pont, 2. Szabolcs 7, 3. Hajdú 6, 4. Nógrás 3, 5. Heves 2.
hirdetés