A belgák ellen ő volt a legjobb magyar

Nyíregyháza – Két vereséggel zártak a magyarok, de Mokánszki Máté a belgák ellen remekelt a B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságon.

Befejezte szereplését a magyar U18-as fiúválogatott a Tallinnban rendezett B divíziós Európa-bajnokságon, ahol az utolsó két mérkőzésen a 9-12. helyekért volt érintve.

A szombati, belgák elleni mérkőzésen a nemzetközi szövetség (FIBA) honlapja a Nyíregyházi Sportcentrum játékosát, Mokánszki Mátét jelölte a mieink legjobbjának, az erőcsatár 10/6 pontra javította az Eb-n elért pontrekordját, leszedett öt lepattanót, kiosztott egy blokkot, így 13-as értékindexszel zárt. Más kérdés, hogy a mieink 72–54-re kikaptak, így vasárnap a 11. helyért léphettek pályára.

A csapat utolsó meccse sem alakult jobban, a portugáloktól 71–65-re kaptak ki a magyarok, így három győzelemmel és öt vereséggel a 12. helyen végeztek. A portugálok a meccs elején elhúztak 13 ponttal, de nagyszünetre már a mieink vezettek, a másodszorra összegyűlt hátrányt viszont már nem sikerült ledolgozni. Mokánszki Máténak a neki jutott 13 perc alatt nem volt sikeres mezőnykísérlete, két lepattanó és egy assziszt került a statisztikai lapja pozitív tartományába.

Címkék: , ,hirdetés