A bennmaradás a cél, mint mindig

Hacker Dezső reméli, hogy győzelemmel kezd a csapata
Hacker Dezső reméli, hogy győzelemmel kezd a csapata - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A BKV Előre otthonában idegenbeli győzelemmel indítaná a bajnokságot a nyíregyházi tekecsapat.

Két csapat, a Kaposvár és a Nyíregyházi TK kivételével már a múlt héten megkezdődött a férfi szuperligás bajnokság, ám nevezettek halasztottak, így a számukra a mostani hétvégén esedékes a premier. A pályaválasztói jog felcserélése miatt az NYTK idegenbe utazik, méghozzá az újonc, az élvonalba egy év után visszatérő, a rajton Szolnokon 5:3-ra veszítő BKV Előre otthonába.

– Most még nehéz megmondani, hogy mire lehetünk jók a bajnokságban, de valószínűleg éppúgy a bennmaradás kiharcolásában leszünk érintettek, ahogy a korábbi években is – mondta a nyíregyháziak játékos-edzője, Hacker Dezső. – A riválisok többsége tudott erősíteni, mi annyiban, hogy két korábbi játékosunk, Hetei Alex és Péter Dávid visszatérővel bővült a merítési lehetőségünk. Ugyanakkor kulcsjátékosunk, Szlovenszki Tibor még csak lábadozik a térdműtétje után, így rá az őszi szezon jelentősebb részében sem számíthatunk.

A nyíregyháziak számára nem lenne baj, ha vasárnap sikerélménnyel kezdődne a bajnokság, hiszen azután következnek a Répcelak, a Szeged, a Győr és a Zalaegerszeg, vagyis az élcsapatok elleni mérkőzések.

– Amikor legutóbb a Sport utcában jártunk, akkor szoros mérkőzésen nyertünk, valami hasonlóval most is kiegyeznék – így Hacker Dezső. – Biztos vagyok benne, hogy nagy csata lesz, a két csapat között harminc fánál nagyobb különbséget nem várok, és persze abban reménykedem, hogy mi szerezzük meg a győzelmet.

Címkék: , ,hirdetés