A Bérgyilkos és Miss Arizóna

Pignon nem könnyű eset, még egy bérgyilkos türelmét is képes próbára tenni
Pignon nem könnyű eset, még egy bérgyilkos türelmét is képes próbára tenni - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Lefegyverző előadásokkal várja a nevetni vágyókat hétvégén a Mandala Nyár.


Vígjátékokkal folytatódnak a 27. Mandala Nyár programjai a hétvégén Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcai görögkatolikus iskola Görög Udvarában.

Szombaton este újra bemutatja a társulat a tavaly is nagy sikert aratott Bérgyilkos a barátom című vígjátékot a Jászai-díjas Besenczi Árpád rendezésében.

Minden készen áll

A kacagtató történet szerint két férfi egyszerre költözik be a szomszédos szállodai szobákba. Egyszerre teszik ki a táblát az ajtókra: „Kérem, ne zavarjanak!”. Egyikük gondosan összecsavarozza a távcsöves puskát, másikuk hurkot készít a függönyzsinórból. Minden készen áll. Csakhogy a bérgyilkos (Ralph) bal lábbal kelt fel, az öngyilkos (Pignon) pedig jobb lábbal, és a szobáik egybenyílnak… Pignon öngyilkos kísérletei rendre kudarcba fulladnak, s ezzel magára vonja a szállodai alkalmazottak és a lenti rendőrség figyelmét. A bérgyilkos pedig kénytelen megmenteni, és életkedvet verni bele, hogy küldetését nyugodtan teljesíthesse. De Pignon nem könnyű eset, még egy bérgyilkos türelmét is képes próbára tenni!

Igazi világsiker lett

– A francia bohózatszerző, Francis Veber (Balfácánt vacsorára; Magas, szőke férfi felemás cipőben; Pofa be!) halálosan mulatságos és képtelenül érzelmes darabja igazi világsiker, többször megfilmesítették, jelenleg is játsszák a londoni West Enden – mesélte a bérgyilkost alakító színész, a Mandala Dalszínház ügyvezető igazgatója, Bódis Gábor, majd elárulta: Pignont Kovács Attila, dr. Wolfot pedig Bánhidi Péter játssza szombaton.

Féltékenyek és szerelmesek

A Miss Arizóna című, kétfelvonásos zenés vígjátékban vasárnap este olyan komédiásokkal találkozhatunk a színpadon (Heller Tamás, Gregor Bernadett, Csengeri Attila, Sáfár Anikó, Szarvas Attila, Cseke Katinka), akik féltékenyek és szerelmesek, szenvedélyesen vágynak egymásra és egy saját színházra.

Álmuk, hogy saját otthonuk legyen, egy igazi színház. És benne a csoda, Miss Arizona…

Az énekkel, zenével, tánccal humorral és krimivel fűszerezett darab végére kiderül, vajon valóra válnak, beteljesülnek-e a vágyaik!

PI
hirdetés