A biztonság jegyében

A biztonság jegyében
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – Gyalogosok és kerékpárosok védelmében tartottak ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök.

A közúti balesetek megelőzése érdekében tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 14-én. A prevenciós jelleggel megtartott ellenőrzés elsődleges célja a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása volt. A rendőrök ellenőrizték a kerékpárok felszereltségét, melynek során segítő szándékkal hívták fel az érintettek figyelmét az esetleges hiányosságokra. Vizsgálták továbbá a láthatósági szabályok betartását, valamint a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan használatát. A közlekedők egy része az ellenőrzés végén hasznos láthatóságot elősegítő ajándéktárgyakkal térhetett haza.

A gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

– A járművezetők tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit! Ősszel és télen ugyanis a kedvezőtlen az időjárási-, és látásviszonyok miatt jóval nehezebb észlelni a gyalogosokat és kerékpárosokat.

– Vezessenek lassabban, körültekintőbben és számoljanak azzal, hogy a jármű féktávolsága a megváltozott útviszonyok következtében megnőhet!

– Fokozott óvatossággal közelítsék meg a nagyobb forgalmú bevásárlóközpontokat, pályaudvarokat, valamint a gyalogos- átkelőhelyek környékét!

– Számítsanak arra, hogy korlátozott látási viszonyok mellett az úttest szélén közlekedők láthatósága csökken, ezért tartsanak mindig kellő oldaltávolságot!

– Gyalogosként soha ne lépjenek ki kellő körültekintés nélkül az úttestre!

– Saját biztonságuk érdekében a gyalogosok és kerékpárosok használjanak láthatóságot elősegítő felszereléseket!
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés