A Bodrog partján élők még nem félnek

A Bodrog partján élők még nem félnek
Bodrogkisfaludnál a gáton folyamatosan dolgoznak a kis szivattyúk – mondta érdeklődésünkre Valler József, Bodrogkisfalud polgármestere.

Ezek a szivattyúk egyelőre megbirkóznak az úgynevezett rétegvizekkel, de a nagy szivattyú is bevetésre vár, bár a helyiek abban reménykednek, erre nem lesz szükség. Valler József elmondta, ha egy olyan szintű árhullám vonul le a Bodrogon, amilyen 2000-ben volt, akkor alighanem a Kossuth utca alsó szakaszán külön védekezésre lesz szükség.

Víz van, de gát is

– Van víz, feljebb is mint szokott, de 2000-ben a nagy árvíz után építettünk gátat, ezért még nincs mitől félnünk – mondja Fekete Gyula, Olaszliszka polgármestere. – A vízügyesek kérésére biztosítottunk négy embert, akik szükség esetén részt vesznek a védekezési munkákban, de ha akkora víz jön, ami 2000-ben elöntötte a falut, akkor az nem jelenthet veszélyt. Ezen a hét végén még nyugodtan aludhatunk. Csak az a kérdés, lesz-e nagyobb a vízállás a következő napokban mint hat ével ezelőtt?

Bodrogolasziban a minden évben elöntött területeket már most is ,,meglátogatta” a Bodrog. A helyiek szerint a mostani áradás egyelőre nem veszélyes, a Fő utca Bodrog felé eső házainak kertjében a megszokott jelenségek közé tartozik tavasszal a folyó jelenléte.

BG
hirdetés