Helyi közélet

2015.11.24. 11:14

Jobbik-sajtótájékoztató: Igazságot a vidék közmunkásainak!

Nyíregyháza - Igazságot a vidék közmunkásainak! címmel hirdetett sajtótájékoztatót kedden ifj. Földi István, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, aki kifejtette: a kormány ígéreteivel ellentétben, a közfoglalkoztatásból szinte lehetetlen kitörniük a dolgozóknak a nyílt munkaerőpiacra.

Nyíregyháza - Igazságot a vidék közmunkásainak! címmel hirdetett sajtótájékoztatót kedden ifj. Földi István, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, aki kifejtette: a kormány ígéreteivel ellentétben, a közfoglalkoztatásból szinte lehetetlen kitörniük a dolgozóknak a nyílt munkaerőpiacra. Az alulfizetett dolgozók, családok képtelenek megélni, boldogulni a havi keresetükből, élethosszig tartó szegénységbe konzerválja őket a jelenlegi rendszer. – Már ha egyáltalán munkát adnak nekik a polgármesterek... – jegyezte meg. – Sokan panaszolják ugyanis, hogy egyes településeken csak azoknak adatik meg a közmunka „kiváltsága”, akik úgy táncolnak, ahogy a polgármester fütyül! Lehet mutogatni a (mély)szegénységben élő vidéki magyar és cigány családokra, de hogyan boldoguljanak, ha esélyt sem kapnak rá? A Jobbik kormányra kerülve szeretné visszaállítani a munka becsületét, „feltámasztani” az egykor tömegeknek munkát és tisztességes fizetést adott gyárakat, üzemeket, és növelni fogja az önellátó települések számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában