A bordaközi izmok fájdalma, húzódása

Helebrandt Máté hamarosan ismét indul Tatára, menyasszonya, Ivett és Zsebi cica maradnak itthon
Helebrandt Máté hamarosan ismét indul Tatára, menyasszonya, Ivett és Zsebi cica maradnak itthon - © fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Helebrandt Máté nemrégen jött haza a tatai edzőtáborból, de indul is vissza.

Az sajnos már korán kiderült, hogy Achilles-in-sérülés miatt nem védheti meg a tavaly 50 kilométeres távon szerzett bajnoki címét Helebrandt Máté. A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának módosítania kellett a felkészülési tervet és a tervezett versenyprogramot. Aztán rendbe jött, így a közelmúltban egy háromhetes tatai edzőtáborozáson vett részt.

– Remek lehetőség volt az a három hét, hiszen nem egyedül, hanem a gyaloglóválogatott tagjaival közösen gyakorolhattunk. Mindent elvégeztem, amit megbeszéltünk. Az elmúlt héttől kezdve már itthon folytattam a felkészülést. Minden rendben volt, egészen addig, amíg a keddi edzésen nem éreztem szúró fájdalmat a mellkasomban, ami levegővételkor szinte elviselhetetlen volt. Természetesen nagyon megijedtem, még a legrosszabbra, infarktusra is gondoltam. Aztán a vizsgálatok megnyugtattak, hogy erről szó sincs, viszont bordaközi izomhúzódásom miatt így is ki kellett hagynom edzéseket.

Szerencsére már ez is a múlté, a jövő héten pedig újfent Tatán leszünk két és fél hétig. Készülök az első megmérettetése, a békéscsabai 20 kilométeres bajnokságra, ami április harmincadikán lesz – így Helebrandt Máté.

KM-ML
hirdetés