A borok versenyeznek, a gazdák szórakoznak

Napkor
Napkor
Napkor – Immár XII. alkalommal rendezi meg a napkori hagyományőrző borversenyt a helyi művelődési házban az önkormányzat február 1-jén 17 órától.

A már kialakult szokásoknak megfelelően nevezni csak Napkoron termelt fehér- és vörösborral lehet január 31-ig. A versenyre benevezett nedűket 7 tagú zsűri fogja értékelni. Míg a szekemberek vizsgálják az italok zamatát, illatát, színét, tisztaságát, addig az érdeklődők szórakoztató műsort láthatnak.

– A műsorban fellép a Napkori Asszonykórus, amely bordalokat ad elő. Napkori Nők Társaságának tagjai paródiával készülnek a rendezvényre, s a vendégek láthatják továbbá a „Mákvirágok” gyermek-néptánccsoport műsorát is. – tájékoztatta portálunkat Móricz Ildikó művelődés-szervező. – Színpadra lép továbbá az Akácvirág néptánccsoport, majd Ámik Ákos mesét mond a szőlőpásztorról. A művelődési ház dolgozói paródiával szeretnék majd fokozni a hangulatot. Az est további részében a testvértelepülésünkről – a romániai Kaplonyból – érkező Retrománia együttes slágereit hallgathatja a közönség.
hirdetés