A bravúrok közben azt sem tudta, hol van

Majoros Bence tudja, hogy hova szeretne eljutni
Majoros Bence tudja, hogy hova szeretne eljutni - © Fotó: ittf.com
Nyírbátor – A terv létezik Majoros Bence számára, és abban nem csak a mostani eredmény megismétlése szerepel.


A német házidöntőben Dimitrij Ovtcharov nyerte a német nemzetközi bajnokságot, amely platinum minőségű volt, vagyis világbajnoki mezőny gyűlt össze rajta. A fináléban Timo Bollt 4:3-ra legyőző versenyző a főtábla első fordulójában, vagyis a 16 közé jutásért Majoros Bencét múlta felül 4:1-re.
A húszéves nyírbátori játékos a múlt heti magdeburgi viadalon nemcsak azzal kápráztatta el a mezőnyt, hogy a világranglista harmadikja ellen a megnyert játszma mellett másik kettőben is győzelmi esélye volt, hanem az azt megelőző menetelésével is. A két csoportmérkőzésén (a cseh Michal Obeslo és a nigériai Quadri Aruna) valamint a főtáblára jutásért (a portugál Joao Monteiro) is jóval előrébb jegyzett versenyzőt győzött le, így olyan magasságokba jutott, ahol magyar pingpongos már nagyon régen járt.

– A szeptemberi csapat Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de tudtam, amiatt nem voltam csúcsformában, mert a nyár elején az érettségi vizsgáim miatt néhány hetet kihagytam – mondta a Dortmundból Ochsenhausenbe, vagyis a klubcsapata városából a németországi bázisába tartó vonaton ülve Majoros Bence. – Aztán jött egy kemény öthetes felkészülés, amitől nagyon sokat reméltem. Már a magdeburgit megelőző, belgiumi viadalon is volt jele a jó szereplésnek, hiszen ott, igaz kisebb kategóriájú viadalon, a nyolc közé jutásért játszhattam, és huszonegy éven aluliak mezőnyében is jól szerepeltem.

Ebből persze még nem következett egyenesen, hogy Magdeburgban a világranglista 217. helyezettjeként legyőzze a 143.-kat, az 51.-ket és a 27.-ket, majd megszorongassa a harmadikat.

– Obeslo ellen nagyon jól ment a játék, majd megpróbáltam alaposan felkészülni Arunából – mondta a legmagasabb kategóriájú egyéni versenyen történtekről a nyírbátori nevelésű játékos. – Kétszer is sikerült egyenlítenem ellene, majd vezettem három kettőre, és a következő szett előtt tudtam, meg kell ragadnom az esélyt, hiszen a döntő játszmában a rutin az ellenfelem mellett szólna. Nyertem, és aznap már nem volt több mérkőzésem, ami nem is volt baj, hiszen nagyjából azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Barátkoztam a gondolattal, hogy legyőzte a világ huszonhetedik legjobb játékosát… Másnap délelőtt megnéztem a következő ellenfelemet adó mékőzést, amelyen Monteiro kínai játékost múlt felül, de ettől cseppet sem ijedtem meg. Hasonló volt a koreográfia, mint Aruna ellen, kétszeri egyenlítés után a döntő szettet elkerülve nyertem. A főtáblán már mindegy volt, hogy kivel játszom, bár érdekes, Ovtcharov friss világkupa-győztesként azok közé tartozott, aki ellen szívesen megmérettettem volna magam. Örülök neki, hogy nem vallottam szégyent, de voltak olyan időszakok, amikor éreztem a mentális fáradtságot, amit a nagy menetelés okozott.

A szereplésének köszönhetően néhány száz euróval is gazdagodó Majoros Bencétől ezek után elvárható lesz, hogy ezen a szinten teljesítsen?

– Létezik előttem egy terv, tudom, honnan hova szeretnék eljutni, és talán jó úton is járok – felelte a Borussia Dortmund Bundesliga másodosztályú csapatának játékosa. – Maradjunk annyiban, hogy a végállomást nem az jelenti, hogy felkerültem egy platinum kategóriájú verseny főtáblájára. Az idén még kemény edzések és néhány csapatbajnoki vár rám, nem tudom, hogy otthon belefér-e majd a top-12-bajnokság, de azt igen, hogy nagyon várom már a karácsonyt, amikor július után vére először mehetek haza, Nyírbátorba.

Ütőnyélen a neve

Asztaliteniszben szokás, hogy az ütőfákat az egyes játékosokról nevezik el. Többnyire a korábbi klasszisok neve szerepel az ütőnyélen, de immáron Majoros Bencéé is. Az egyik feltörekvő sportszermárka ugyanis a Nyírbátorból indult játékost látja el a termékeivel, és az egyik ütőfát el is nevezte róla.
hirdetés