Járvány

2020.04.18. 08:48

Tizenkét ország külügyminiszterei ígértek közös fellépést a vírus ellen

A cél, hogy mérsékeljék hatását a globális gazdaságra.

Tizenkét ország – köztük Dél-Korea, Franciaország, Olaszország, Kanada, Németország és Nagy-Britannia – külügyminiszterei ígértek összehangolt fellépést az új koronavírussal szemben, hogy mérsékeljék annak hatását a globális gazdaságra – számolt be a szöuli külügyminisztérium szombaton.

Az országok – amelyekhez Brazília, Indonézia, Marokkó, Peru, Szingapúr és Törökország is csatlakozott – pénteki videokonferenciájukat követően kiadott nyilatkozatukban felhívták a figyelmet az összehangolt globális egészségügyi válasz szükségességére, amely magában foglalja egy vakcina kifejlesztését, és a legjobb gyakorlatok, illetve a hatékony kezelési módok megosztását.

Egyúttal leszögezték: a vírusellenes óvintézkedések ideiglenes jellegűek, és nem céljuk, hogy szükségtelen kereskedelmi korlátokat képezzenek, vagy akadályozzák a globális ellátási láncok és a közlekedés működését.

A külügyminiszteri találkozó során Kang Kjung Va, a dél-koreai diplomácia vezetője bemutatta országa erőfeszítéseit a koronavírus megfékezésére, és megjegyezte: Szöul vizsgálja a mindennapi élethez való visszatérés lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában