A „bükki füves ember” újra Kisvárdán

Akt.:
Az elmúlt évi előadás képei
Az elmúlt évi előadás képei - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza szervezésében október 16–án délután öt órától tart előadást, Szabó György (Gyuri bácsi; Miskolc, 1928. április 15. –) magyar természetgyógyász, a népi gyógyítás művelője, „a Bükki Füves ember”.

Az elmúlt évben, március 10–én tartott nagysikerű előadásán, közönsége még a lépcsőkön és a színpadon is ült. A mostani előadását a „Gyógynövényekkel az egészségért” címmel tartja meg.

Évezredes népi gyógyászat

Október első napjaiban Nagyváradon tartotta meg ismeretterjesztő előadását a bükki füvészmester. Előadásaival –89 éves– járja az országot és a határon túli területeket is. Szabó Gyuri bácsi, a “Bükki Füves ember” a szív–és érrendszeri betegségektől kezdve, a legkülönfélébb belső szervi panaszokon át, a daganatos betegségekig, szinte minden emberi kór gyógyítására ismer egy vagy több gyógynövényt. Orvos–professzorok, vezető gyógyszerészek fordulnak hozzá tanácsért és rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket a leendő, illetve a már praktizáló doktoroknak.
Hosszú évtizedek alatt megszerzett tudása mérhetetlen kincs, amelyből egy pici ízelítőt kaphat, akik részesei lehetnek a hétfői előadásának.
Az előadás után Gyuri bácsi válaszol az érdeklődők kérdéseire.

– Vincze Péter –
hirdetés