Sport

2015.08.28. 10:57

Ezer sebből vérzik Mátészalka

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vannak csapatok, amelyek számára minden stimmel – másoknak nem annyira...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vannak csapatok, amelyek számára minden stimmel – másoknak nem annyira...

Néhány csapatnak bejött az élet. Egyelőre. Három megyei első osztályú futballegylet patyolat tisztán úszta meg az eddigi két fellépését: a Nyírgyulaj, Ibrány, Tiszakanyár trió hibátlan produkcióval lubickol a tabella legfelsőbb régiójában. A következő. Gyulaháza, Mándok,Sényő, Tuzsér alkotta kvartett szereplését is rásüthető: ez idáig minden stimmel.

A Baktalórántháza, Mátészalka, Nagyhalász és a Tiszalök ugyan még pont nélkül vesztegel, mindazonáltal nem húzható rájuk a vizes lepedő. Egyfelől messze még a  vége, másrészt a vereségek dacára sem indokolt állítani, hogy teljesítményük a nullával egyenlő. A baktaiak például két rangadónak titulált összecsapáson hasalt el, a Mátészalka sem piskóta ellenfelekkel szemben bukott, míg a Halásznak is kijutott a ,,jóból”. Legalábbis az Ibránytól kapott ,,maflás” – ha lehet ilyet mondani – benne volt a pakliban. Némiképp kilóg a sorból a Tiszalök. A Tisza-partiak két még hibátlan gárdától kaptak ki, bár a Gyulaj által kiosztott legutóbbi zakó kétségkívül csúnyán mutat.

Nos, eme héten nem ártott felkötni a gatyát. A kupamérkőzésekkel megspékelt felkészülés közben a nyilván a bajnoki feladatra is hegyeztek az érintettek. A vasárnapi,Sényő–Ibrány találkozó például meglehetősen rázósnak ígérkezik a felek számára. A fentebb ecseteltek miatt ez a meccs prioritást élvez az aktuális programban. Ugyanakkor alighanem a baktaiak is halálra unják már, hogy idáig hoppon maradtak, Noha a szakolyi túra minden lesz csak nem holmi könnyed kiruccanás.

Na és a hagyományosan éles Tuzsér–Mándok derbi is tartogathat rejtelmeket, izgalmakat egészen bizonyosan. Mindeközben a halásziak garantáltan arról elmélkednek: kit gyűrnek le otthon, ha nem a Kemecsét? Persze, a nyáron poraiból újjáélesztett, két pontot már összegereblyézett látogató nyilván nem éppen az egyik fő rivális katlanjában kívánja elveszíteni veretlenségét...

3. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszalök (16.)–Nagyecsed (9.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Remélem elég nagy pofon volt számunkra a múlt heti eredmény. Be kell látnunk, többet szükséges tennünk, erőnkön felül kell teljesítenünk ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények. Ehhez azért hozzátartozik, hogy teljesen új összeállításban kezdtük az őszt, ami senki számára nem egyszerű feladat. A sorsolásunk sem éppen kedvező, de kemény munkával, és még több akarattal, lelkesedéssel bármi megtörténhet. Minden mérkőzésen, így természetesen a szombatin is a győzelemért fogunk küzdeni.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – A tiszalökiek az elmúlt években rendre nehézkesen indultak be, az edzőkolléga mindig jó csapatot kovácsol össze. Hazai pályán különösen veszélyes elenfelek, ráadásul ritka, amikor egy csapat zsinórban háromszor kikap... Ettől függetlenül nem megyünk remegő lábakkal, bár az igaz, újabb eltiltás sújt minket.

Tuzsér (7.)–Mándok (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Ezen a meccsen általában meglehetősen feszült hangulat szokott uralkodni. Nekünk arra kell törekedni, hogy azt játékot produkáljuk, amit tudunk, ne hagyjuk, hogy bármi kizökkentsen bennünket. Ha mentáslisan erősek leszünk, akkor a bízhatunk sikerben.

Borza László, mándoki edző: – Igazi szomszédvári rangadót játszunk, ahol az dönthet, melyik csapat koncentrál jobban. Ha hozzuk az eddig mutatott játékunkat, akkor szurkolóink nem fognak csalódni.

Mátészalkai MTK (14.)–Tiszavasvári (11.)

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Ezer sebből vérzünk. Lassan több a sérült és eltiltott játékos, mint akire számíthatok. Ugyanakkor muszáj lesz most már nekünk is pontot, pontokat szerezni, bármilyen összeállításbnan lépünk pályára, mindent megteszünk ennek érdekében.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az első két fordulóban mutatott mezőnyfölényünk és labdabirtoklásunk akkor fog érni valamit, ha a kidolgozott helyzeteinket értékesítjük. Ehez még koncentáltabban és határozottabban kell játszanunk, és akkor győztesként hagyhatjuk el a hétvégén a mátészalkai pályát. Bízom a srácokban, hogy tudják abszolválni ezt a feladatot.

Vasárnap

Gyulaháza (6.)–Tiszakanyár (3.)

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Hazai pályán mindenképpen győzelemi szándékkal lépünk színre. A legutóbb látottaknál pontosabb végjátékkal szeretnénk megtörni a bajnokságot jól kező kanyáriak lendületét.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Játékban és szerencsére eredményességben is sikerült az első fordulóhoz képest élőre lépnünk. Továbbra is a fegyelmezett, ugyanakkor türelmes focit kell bemutatnunk.

Szatmár Unió FC (12.)–Nyírgyulaj (1.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Beragadtunk a rajtnál, így szeretnénk szurkolóinknak szép és eredményes játékkal kiengesztelni a listavezető ellen.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak, mert biztosan motivált csapat az ellenfelünk. Ebben a bajnokságban mi még nem kaptunk, az Unió még nem szerzett gólt, ha folytatódik ez a sorozat, már elégedett leszek.

Szakoly (8.)–Baktalórántháza (13.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Tudom, hogy meghúzgálták az alvó oroszlán bajszát, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, de még egyet mi is szeretnénk rajta húzni!

Illés László, baktalórántházi edző: – Bár gondjaink csak szaporodtak, nincs más választásunk, a jó erőkből álló Szakollyal szemben, mint menekülés a győzelembe.

Sényő-Carnifex (4.)–Ibrány (2.)

Ember Roland, sényői edző: – Még nem nevezhető rangadónak ez a találkozó, ugyanis egy újonccsapat játszik a bajnokaspiránssal. Ennek ellenére győzelemre fogunk játszani, és megpróbáljuk megiizasztani az Ibrányt.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A Sényőt jó csapatnak tartom, amely a játékosai kiváló képességeire épít. Ugyanakkor mi a saját csapatunkat azért fejlesztjük folyamatosan, hogy az ilyen roppant nehéz feladatok megoldására képes legyen.

Nagyhalász (15.)–Kemecse (10.)

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – A bajnokság leglelkesebb, és legszervezettebb csapatát fogadjuk. Tudom, hogy Falatovics mester varázscilindere tartogat még újabb meglepetéseket, de bízom benne, hogy a vasárnap esti EKG papíron jobban látszik majd a „halászi szívdobbanás”.

Falatovics László, kemecsei edző: – A hazai pontszerzés után újult erővel készülünk a második idegenbeli mérkőzésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!