A centerhez jogászt is

illusztráció
illusztráció - © fotó: KM-archív
Régen a szurkolókat tartották egy futballcsapat tizenkettedik játékosának, mára változott a trend. És nem is elsősorban azért, mert – hogy finoman fogalmazzunk – a közönség el-elmaradozik a meccsekről. Bodnár Tibor jegyzete.

Hanem mert a jogászoké ugyanolyan fontos poszttá vált, mint mondjuk a kapusé, az irányító középpályásé vagy a centeré. Ez kiderült a Nyíregyháza Spartacus szurkolói ankétján, amikor a Szpari új ügyvezetője, a paragrafusokkal jogász végzettségénél fogva jó barátságban lévő Ökrös András bejelentette: bizony – az MLSZ mellett persze – a klubnál is hibáztak akkor, amikor nem kapták meg az NB I-es licencet. A Győrből érkezett sportvezető arra engedett következtetni: logikusabb és időben benyújtott érveléssel megmenthető lett volna az élvonalbeli jog azok után is, hogy kicsúsztak a fizetési határidőből a Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozás kapcsán.

A csapat összeállításakor még mindig alapelv, hogy végy egy jó kapust, de a jelek szerint immár az is: alkalmazz egy, a szabályokat kívülről ismerő jogászt.

Kár, hogy fél éve ez még nem jutott eszébe senkinek.

Bodnár Tibor
hirdetés